Uz pomoć Sparkasse banke započni stipendirani studij ili praksu u Austriji

Jan 3, 2022 | Budi bolji/a

Program stipendiranja jedne godine studija ili prakse u Austriji “Best of South East”, koji provodi Sparkasse banka u partnerstvu s austrijskom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse i Univerzitetom Graz je i dalje otvoren za prijave studenata iz BiH.

Talentirani studenti i diplomanti iz BiH, koji pohađaju fakultet pravnog, ekonomskog ili tehničkog usmjerenja, geologije, metalurgije i muzičke akademije, a koji do sada nisu stigli poslati svoju prijavu, mogu to učiniti tokom prvog mjeseca 2022. godine direktno na:

Za stipendije mogu aplicirati studenti mlađi od 27 godina, s dobrim prosjekom ocjena i poznavanjem engleskog i njemačkog jezika. Program stipendiranja, koji traje jednu godinu, uključuje troškove školarine, smještaja i mjesečnog džeparca u iznosu od 750 eura.

Program “Best of South East” koji Sparkasse banka već tradicionalno provodi svake godine, mladim ljudima iz BiH otvara priliku za jednogodišnji studij na nekom od fakulteta Karl-Franzens-Univerziteta u Grazu te sticanje radne prakse u najvećoj regionalnoj banci na jugu Austrije, Steiermärkische Sparkasse.

Više informacija na službenoj stranici Banke.Sparkasse Bank dd BiH

Također pročitajte

Škola programiranja Plus Ultra.

Škola programiranja Plus Ultra.

Želiš naučiti programirati? Pohađaš srednju školu? Na pravom si mjestu!  Ovog septembra s ponosom najavljujemo novi ciklus upisa u Školu...

Književnost je aktivistička.

Književnost je aktivistička.

Omladinski pokret Revolt poziva vas da se pridružite diskusiji uz Sokratov kafe, na temu "Književnost je aktivistička". Druženje i...