Održana treća (III) redovna skupština Vijeća mladih Grada Tuzla

May 21, 2021 | Vijesti iz zajednice

U ponedjeljak, 17.05.2021. godine, u prostorijama JU Centar za kulturu Tuzla – Dom mladih, održana je treća (III) redovna skupština Vijeća mladih Grada Tuzla.

Skupština, kao redovan godišnji događaj, bila je prevashodno prilika za sastanak i razgovor predstavnika omladinskih organizacija sa područja Grada Tuzla o aktuelnim pitanjima iz oblasti omladinskog aktivizma, ali i općenito pitanjima koja su od značaja za mlade ljude na području našeg Grada.

Također, na Skupštini je prezentovan i godišnji izvještaj o radu u 2020. godini, kao i plan rada Vijeća mladih Grada Tuzla za tekuću, 2021. godinu. Pored navedenog, delegati su diskutovali i o izmjenama i dopunama Statuta Vijeća mladih Grada Tuzla i Poslovnika o radu Skupštine Vijeća mladih Grada Tuzla, koji su u tom smislu dodatno unaprijeđeni i kao takvi će omogućiti lakši rad mrežne organizacije.

O bogatstvu i jačini omladinskog sektora na području Grada Tuzla dovoljno govori i činjenica da su na ovoj Skupštini, u članstvo Vijeća mladih Grada Tuzla primljene i tri nove organizacije: Udruženje Radio Kameleon – otvorena mreža ljudskih prava i demokratije, Udruženje mladih žena – Girlthing te Udruženje “Izgled prirode – The look of nature”. Uz članstvo sada ukupno 17 omladinskih organizacija, Vijeće mladih Grada Tuzla nastavlja još jače i kvalitetnije raditi na kreiranju uslova za bolji i sadržajniji život mladih ljudi na području grada.

Pored svega, treća (III) redovna Skupština Vijeća mladih Grada Tuzla imala je i izborni karakter. Tako su glasovima delegata Skupštine u Upravni odbor Vijeća mladih Grada Tuzla izabrane dvije nove članice, i to Andrea Tešanović (Udruženje Radio Kameleon – otvorena mreža ljudskih prava i demokratije) te Lejla Pačariz (Udruženje mladih žena Girlthing).

Vijeće mladih Grada Tuzla čestita na članstvu u mrežnoj organizaciji novim članicama – omladinskim organizacijama te izražava dobrodošlicu u Upravni odbor Vijeća mladih Grada Tuzla novim mladim snagama.

Također pročitajte