Studentske stipendije Jericho Fondacije za ak. 2021/22. godinu

Jun 4, 2021 | Vijesti iz zajednice

Jericho Fondacija objavila je Javni poziv za dodjelu stipendija redovnim studentima prve i druge godine studija koji studiraju na univerzitetima u Bosni i Hercegovini.

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2021/22. godinua pravo apliciranja imaju državljani Bosne i Hercegovine, redovni studenti prve i druge godine Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Zenici, Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta “Džemal Bijedić”, Univerziteta u Tuzli i Univerziteta u Banjoj Luci, uz uslov da su mlađi od 21 godine starosti.

Sa studentima koji budu izabrani u drugi krug, predstavnici Fondacije će obaviti intervju i tom prilikom studenti trebaju imati dokaz o akademskim dostignućima i dokaz o porodičnim prihodima. Rok za podnošenje prijave je 16. juli 2021. godine, a odabrani kandidati će do 16. augusta biti obavješteni (putem e-pošte) o rezultatima konkursa.  Iz Fondacije napominju da se aplikacije za stipendije trebaju dostaviti na engleskom jeziku i da se za bilo kakva pitanja svi kandidati mogu obratiti na e-mail: Mirela@jerichofoundation.org

Prijave na konkurs za dodjelu stipendije podnose se online na slijedećem linku: https://www.jerichofoundation.org/apply

Izvor: stipendije.ba

Također pročitajte