Kamp Kozarac 2021 – YIHR

Jul 19, 2021 | Budi bolji/a

Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH (YIHR BiH) i Centar za mlade  ”Kvart” iz Prijedora vas pozivaju na dvanaesti Kamp Kozarac.

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na dvanaesti Kamp Kozarac  koji okuplja mlade osobe iz cijele Bosne i Hercegovine. Na kamp se mogu prijaviti osobe starosti od 16 do 26 godina iz Bosne i Hercegovine. Namjera kampa je pokretanje dijaloga o temama ratne prošlosti BiH i regiona među mladim osobama, ali i propitivanje načina na koji se pojedinačno a i kolektivno sjećamo pomenutih dešavanja i na koji način obilježavamo mjesta stradanja. Osim toga upoznavanje, druženje i povezivanje mladih je bitan aspekt ovog događaja. Šestodnevni program kroz pomenute teme realizovaćemo posjetama mjesta stradanja, ali i kroz interaktive razgovore sa aktivistima/kinjama iz naše zemlje i regiona.

Lokacija : Kozarac, Prijedor, BiH.

Period: Od 01. Augusta do 06. Augusta 2021. godine.

Link za prijavu: PRIJAVNI OBRAZAC

Prijave za učešće slati do 23. jula 2021. godine

Prijavljenim učesnicima/ama koji budu primljeni na ovogodišnji kamp će biti poslani dnevni red i sve logističko- tehničke informacije do 26. jula 2021. godine. Smještaj, putni troškovi i hrana su obezbjeđeni od strane organizatora.

Prijave učesnika/ca koji/e su već učestvovali/e na ovom kampu neće biti uzete u razmatranje!

Motivacija za učešće je ključni dio pri selekciji učesnika, te se mole zainteresovani da se posebno potrude na ovom segmentu.

Za sva pitanja obratite se na kampkozarac2021@gmail.com

Također pročitajte

Budi dio Žive biblioteke BiH

Budi dio Žive biblioteke BiH

Zanima te koncept žive biblioteke?Imaš priču koju želiš da podijeliš sa drugim mladim ljudima?Želiš da naučiš kako koristiti moć...