Kamp Kozarac 2021 – YIHR

Jul 19, 2021 | Budi bolji/a

Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH (YIHR BiH) i Centar za mlade  ”Kvart” iz Prijedora vas pozivaju na dvanaesti Kamp Kozarac.

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na dvanaesti Kamp Kozarac  koji okuplja mlade osobe iz cijele Bosne i Hercegovine. Na kamp se mogu prijaviti osobe starosti od 16 do 26 godina iz Bosne i Hercegovine. Namjera kampa je pokretanje dijaloga o temama ratne prošlosti BiH i regiona među mladim osobama, ali i propitivanje načina na koji se pojedinačno a i kolektivno sjećamo pomenutih dešavanja i na koji način obilježavamo mjesta stradanja. Osim toga upoznavanje, druženje i povezivanje mladih je bitan aspekt ovog događaja. Šestodnevni program kroz pomenute teme realizovaćemo posjetama mjesta stradanja, ali i kroz interaktive razgovore sa aktivistima/kinjama iz naše zemlje i regiona.

Lokacija : Kozarac, Prijedor, BiH.

Period: Od 01. Augusta do 06. Augusta 2021. godine.

Link za prijavu: PRIJAVNI OBRAZAC

Prijave za učešće slati do 23. jula 2021. godine

Prijavljenim učesnicima/ama koji budu primljeni na ovogodišnji kamp će biti poslani dnevni red i sve logističko- tehničke informacije do 26. jula 2021. godine. Smještaj, putni troškovi i hrana su obezbjeđeni od strane organizatora.

Prijave učesnika/ca koji/e su već učestvovali/e na ovom kampu neće biti uzete u razmatranje!

Motivacija za učešće je ključni dio pri selekciji učesnika, te se mole zainteresovani da se posebno potrude na ovom segmentu.

Za sva pitanja obratite se na kampkozarac2021@gmail.com

Također pročitajte