Prijavi se na radionicu – Zaštita okoliša kroz djelovanje mladih političara/ki

Jul 31, 2021 | Ne smijes propustiti

Zaštita okoliša u Bosni i Hercegovini sporedna je tema koja dobiva javni prostor uglavnom kada se vrše intervencije zbog već izraženih posljedica problema u ovoj oblasti. Znanja i informacije koji su danas dostupni govore o nužnosti značajnijeg angažmana svih relevantnih učesnika i učesnica u procesu zaštite okoliša i očuvanja prirodnih resursa.

Mladi političari i političarke mogu i trebaju biti kapaciteti za iniciranje unutarnjih organizacijskih i institucionalnih promjena na putu ka ozbiljnijem i snažnijem angažovanju cijelog društva u očuvanju okoliša.

Ukoliko ste motivirani da djelujete unutar svojih političkih organizacija – i šire, pozivamo Vas da se prijavite na radionicu „Zaštita okoliša kroz djelovanje mladih političara/ki“.

KO?

Prijaviti se mogu mladi iz političkih stranka iz cijele Bosne i Hercegovine, do navršenih 30 godina.

KADA?

Radionica će se održati u četiri bloka: dva jednodnevna Zoom susreta u augustu i septembru, dva dvodnevna susreta uživo u oktobru i novembru (u skladu sa mogućnostima u vezi sa  epidemiološkom situacijom).

ŠTA OČEKUJEMO?

Od vas očekujemo kontinuiranu posvećenost i prisustvo svim susretima, sa naglaskom da je prisustvo na Zoom susretima obavezan uvjet za nastavak učešća u radionici. Nakon svakog susreta, učesnici i učesnice trebaju upotpuniti zadatke kreirane na radionicama do narednog susreta, a finalni zadatak odnosi se na inicranje promjena odnosa političkih stranaka prema temi zaštite okoliša.

ŠTA VI MOŽETE OČEKIVATI?

Od nas očekujte pomoć i podršku u osnaživanju vaših kapaciteta da na dnevni red političkih stranaka i javnog prostora donesete sadržaje važne za promjenu odnosa prema zaštiti okoliša

Pokrivamo troškove vašeg hotelskog smještaja na bazi punog pansiona.

KAKO SE PRIJAVITI?

Pošaljite nam Vaš CV i kratko motivaciono pismo (do jedne stranice A4 formata) na info@mpi.ba, sa naznakom „Prijava za radionicu“. Rok za prijavu: 10.08.2021. godine. Radionica je aktivnost projekta Priroda i društvo, koji se realizuje uz podršku projekta „Misli o prirodi!“ koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...