U Beogradu potpisan Memorandum o partnerstvu i razumijevanju

Aug 7, 2021 | Vijesti iz zajednice

U susret Međunarodnom danu mladih, danas (05.08.2021.g.) su u Beogradu predstavnici šest krovnih omladinskih organizacija sa područja Zapadnog Balkana potpisali Memorandum o partnerstvu i razumijevanju.

Memorandum koji nastoji da učvrsti postojeću saradnju, komunikaciju i razumjevanje među krovnim organizacijama za mlade potpisale su:

Prethodnih dana, od 3. do 5. avgusta u Beogradu su u okviru Regionalnog sastanka predstavnici i predstavnice Krovne organizacije mladih SrbijeOmladinskog saveta MakedonijeVijeća mladih Federacije Bosne i HercegovineVijeća/Savjeta mladih Brčko Distrikta BiHOmladinskog savjeta Republike SrpskeMreže za mlade Crne Gore Nacionalnog omladinskog kongresa Albanije razgovarali su o okvirima za unaprjeđenje buduće saradnje, kao i o narednim prilikama za susrete. Naredni susret je planiran već za septembar.

Na otvaranju Regionalnog sastanka pored predstavnika/ca krovnih organizacija i predstavnika Regionalnog vijeća za saradnju pridružili su nam se i predstavnici/ce Lokalne kancelarije Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u Srbiji, kao i predstavnici Delegacije EU u Srbiji.

Ovim Memorandumom nastojimo da ojačamo položaj krovnih organizacija za mlade, ali i da postavimo pravac našeg partnerstva koje se zasniva na principima uzajamnog poštovanja i razumijevanja, savezništva, afirmacije, razmjene iskustva i stručnosti.

Potpisivanje Memoranduma smatramo velikim uspjehom za mlade širom Zapadnog Balkana, a on ostaje otvoren za pristupanje drugih krovnih organizacija iz regiona.

Sastanak krovnih organizacija za mlade sa područja Zapadnog Balkana u Beogradu podržala je Omladinska laboratorija Zapadnog Balkana Regionalnog vijeća za saradnju (RCC).

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...