PRIJAVI SE: Akademija za aktiviste

Aug 29, 2021 | Ne smijes propustiti

Fondacija Atelje za društvene promjene – ACT uz podršku Patagonia Environmental Grants Program Fund, organizuje Akademiju za aktiviste, jedan od strateških programa ACT-a. Akademija je fokusirana na sticanje praktičnih vještina, tehnika i strategija koje su potrebne za aktiviste kako bi se zalagali i djelovali u cilju izgradnje pokreta za društvenu i ekološku pravdu i korijenite promjene u BiH i regionu.

PRIJAVE DO 15.9📣

Link za prijavu ➡️ https://forms.gle/PUBNpCAkKutGDUUv6

✊ U sklopu Akademije ćemo moći zajedno učiti i iznalaziti nove modalitete borbe, razgovarati o iskustvima aktivista iz cijeloga svijeta, a sve u saradnji sa istaknutim predavačima iz BiH, regiona i svijeta, koji su najprije prilagođeni vašim potrebama na terenu.

🔵 Predavanja će biti održavana online, te uživo u zavisnosti od epidemioloških prilika i mogućnosti predavača da nam se pridruže uživo.

🔵 Program akademije će se implementirati od septembra do februara 2022. godine, a finalni rokovi održavanja obuka će biti naknadno poslani zainteresovanim učesnicima u odnosu na prijave i grupe (početni ili napredni nivo).

Program Akademije je podijeljen u pet modula:

1️⃣ Medijska obuka,

2️⃣ Sigurnosna obuka (zaštita aktivista),

3️⃣ Dobrobit i upravljanje stresom,

4️⃣ Obuka u pregovaranju i

5️⃣ Pravna obuka u oblasti okoliša.

Za svaku od navednih obuka imate priliku izabrati početni ili napredni nivo u zavisnosti od vaših potreba.

📚 “Obrazovanje je najmoćnije oružje kojim možete promijeniti svijet.” – Nelson Mandela

Mi želimo naše društvo učiniti boljim, a vi❓

Prijavite se na akademiju putem linka ➡️ https://forms.gle/PUBNpCAkKutGDUUv6

Izvor: hocu.ba

Također pročitajte

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

Univerzitet u Tuzli ove godine je domaćin BUA(Balkan Universities Association) konferencije. Ova asocijacija osnovana je 2014.godine i...

Budi dio Žive biblioteke BiH

Budi dio Žive biblioteke BiH

Zanima te koncept žive biblioteke?Imaš priču koju želiš da podijeliš sa drugim mladim ljudima?Želiš da naučiš kako koristiti moć...