Poziv za prijave na trening – ZAGOVARANJE, LOBIRANJE I UPRAVLJANJE KAMPANJAMA ZA NAMICANJE SREDSTAVA

Sep 7, 2021 | Ne smijes propustiti

Fondacija tuzlanske zajednice u okviru projekta ˝Demokratsko i ekonomsko osnaživanje nerazvijenih zajednica u TK˝ koji je finansiran od strane Ministarstva za ekonomski razvoj i vanjsku politiku SR Njemačke organizuje dvodnevni trening na temu „Zagovaranje, lobiranje i upravljanje kampanjama za namicanje sredstava“ te ovom prilikom poziva zainteresovane punoljetne građane/ke, predstavnike i predstavnice organizacija civilnog društva kao i predstavnike i predstavnice mjesnih zajednica sa područja Grada Tuzla, Grada Srebrenik, Grada Živinice, Općine Kalesije i Općine Lukavac, koji/e žele unaprijediti svoja znanja iz ove oblasti da se prijave.

Organizacije civilnog društva pa i druge javne institucije i neformalne grupe građana koje se bore za unapređenje položaja i prava građana, a posebno svojih štićenika, kontinuirano se susreću sa raznim barijerama među kojima  je često nedostatak volje nadležnih organa ili finansijskih sredstava za rješavanje njihovih problema.  Stoga je od ključne važnosti da se članovi i članice tih organizacija i ustanova dodatno educiraju iz oblasti zagovaranja, lobiranja i upravljanja kampanjama za namicanje sredstava kako bi povećali šanse za unapređenje položaja svojih štićenika i održivost svojih društveno korisnih projekata ali i opstanak svojih organizacija i insititucija.

Učesnici treninga će imati priliku usvojiti znanja o:

– osnovnim metodama i alatima koje se koriste u kampanjama javnog zagovaranja i namicanja sredstava,

– načinu identifikacije interesnih grupa u kampanjama zagovaranja,

– načinu izbora strateških pristupa,

– načinu kreiranja poruka i identifikaciji kanala komunikacije,

– kreiranju plana za namicanje sredstava kroz diverzifikaciju izvora finansiranja, sa akcentoma na  namicanje sredstava putem on-line crowdfunding platforme.

Trening će se realizovati  29. i  30. septembra 2021. godine u Tuzli, u  terminu od 09:00 – 16:00h u prostorijama Društvenog centra Kiseljak. Zainteresovani se mogu prijaviti OVDJEnajkasnije do 20. septembra 2021 godine.

Broj mjesta je ograničen. Fondacija tuzlanske zajednice zadržava pravo odabira kandidata u slučaju većeg interesa o čemu će svi zainteresovani kandidati biti blagovremeno obavješteni.  Prednost pri izboru imaju zainteresovani kandidati koji dolaze iz zajednica članica Mreže aktivnih zajednica.

Organizator u potpunosti snosi troškove edukacije za odabrane učesnike. Prijavljeni učesnici obavezni su poštovati epidemiloške mjere koje budu na snazi u vrijeme realizacije treninga.

Također pročitajte