Poziv za male projekte – REKOM mreža

Sep 22, 2021 | Vijesti iz zajednice

REKOM mreža pomirenja poziva organizacije civilnog društva (OCD) iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore i Srbije da prijave male projekte koji doprinose uspostavljanju tranzicione pravde, izgradnji poverenja i regionalnom pomirenju. Dodela grantova za male projekte je deo projekta REKOM mreža pomirenja koji finansijski podržavaju EU – Služba za instrumente spoljne politike (FPI), RBF, CRD i NED.

Pošaljite predlog projekta koji doprinosi širenju znanja o utvrđenim sudskim činjenicama o žrtvama i zločinima i podstiče empatiju prema žrtvama, doprinosi pomirenju između zajednica, smanjivanju prostora za laži i političke interpretacije prošlosti, izgradnji kulture sećanja na sve žrtve bez obzira na etničku pripadnost i podstiče kritičko mišljenje o prošlosti i pomirenju.

Važno je da imate jasnu ideju projekta koji ćete razviti na radionicama koje će držati eksperti za tranzicionu pravdu i razvoj projekata.

Minimalni iznos granta po projektu je 2.000 EUR, a maksimalni 7.000 EUR.

Prijave se šalju elektronski, e-mailom na regional@recom.link

Rok za prijavljivanje je 16. oktobar 2021. godine.

Vodič za podnošenje predloga projekata

Prijavni formular

Izvor: hocu.ba

Također pročitajte

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

Univerzitet u Tuzli ove godine je domaćin BUA(Balkan Universities Association) konferencije. Ova asocijacija osnovana je 2014.godine i...