Alati dostupni civilnom društvu i organizacijama civilnog društva

Sep 30, 2021 | Vijesti iz zajednice

Snaga lokalnog je petogodišnja inicijativa USAID-a, koju implementira Udruženje Mreža za izgradnju mira

Putem web portala snagalokalnog.ba koji predstavlja jedinstveno mjesto u digitalnom svijetu, možete naći različite vrste alata koji su korisni kako organizacijama civilnog društva, tako i svim aktivistima/cama građanima/kama i njihovim ličnim inicijativama, kojima unaprijeđuju život u svojoj lokalnoj zajednici.

Alati namijenjeni civilnom društvu i organizacijama civilnog društva su:

  1. Baza donatora – Mjesto gdje ćete naći sve potrebne informacije vezane za projekte, kao i same pozive za projekte. U našoj bazi, nalazi se nekoliko stotina projekata koji su dostupni civilnom sektoru

2. Baza korisnika – Mjesto gdje ćete imati pregled svih korisnika koji su registrovani na portalu Snaga lokalnog s ciljem umrežavanja i pronalaska novih poslovnih ili projektnih partnera.

3. Resursna baza – Resursna baza Vam omogućava pristup i unos dokumenata i uvid u listu eksperata_tica u različitim oblastima djelovanja. Dostupna je isključivo registrovanim korisnicima.

4. Help Desk – Ovaj alat vam obezbjeđuje pomoć ispred tima profesionalaca i eksperata koji će vam pomoći u pronalaženju odgovara na različite upite koji se tiču pitanja iz civilnog sektora

5. Next Cloud – Opcija koja je zamišljena u vidu chat box-a i omogućava vam razvijanje zajedničkih ideja i projekata te komunikaciju sa Vašim partnerima, kreiranje radnih grupa i djeljenje zajedničkih materijala.

6. Uspješne priče – Ukoliko Vam nedostaje inspiracija, želite da predstavite svoje inicijative ili pak ukažete na probleme koji će prerasti u uspješnu priču zajedničkim djelovanjem, čitajte naše priče uspješnih pokretača društvenih promjena u BiH.

Registrujte se već danas na portal Snaga lokalnog i počnite da kreirate društvo pozitivnih promjena i na taj način jačajte inicijative u vašim lokalnim zajednicama. Samo zajedničkim djelovanjem možemo postići da budemo bolja verzija sebe i da tako naše društvo bude jače i stabilnije. Registrovati se možete OVDJE

snagalokalnog.ba

Također pročitajte