Konkurs za IX Regionalnu školu političke filozofije dr Zoran Đinđić

Sep 30, 2021 | Ne smijes propustiti

Fondacija dr Zoran Đinđić u saradnji sa Fakultetom političkih nauka organizuje IX Regionalnu školu političke filozofije dr Zoran Đinđić. Škola će se ove godine baviti temom „Politike identiteta na Zapadnom Balkanu” i održavaće se u Beogradu od ponedeljka 25. 10. do četvrtka 28. 10. 2021.godine

Padom socijalizma i usponom demokratije na zapadnom Balkanu, došlo je i do buđenja identiteta i različitih mogućnosti za njihovo predstavljanje. Ipak, s jedne strane, neki identiteti, poput nacionalnih, partijskih, sportsko-navijačkih i drugih, drže hegemoniju nad javnom sferom, dok drugi identiteti, poput etničkih manjina, seksualnih identiteta, marginalizovanih grupa po različitim osnovama, ne samo da nemaju javni prostor za afirmaciju, već su i duboko potisnuti u privatnoj sferi. Ovogodišnja škola se bavi politika identiteta na zapadnom Balkanu, njihovom konceptualizacijom, povezivanjem s tranzicionom pravdom i praktičnim politikama oko identitetskih pitanja.  

Pravo učešća u Regionalnoj Školi političke filozofije dr Zoran Đinđić imaju studenti osnovnih (druga, treća i četvrta godina studija) i master studija iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Prednost prilikom selekcije imaće mladi koji su društveno angažovani kroz rad na univerzitetu, institutima, sindikatima, nevladinom sektoru ili kroz politički aktivizam. U okviru škole biće organizovana predavanja i studijske posete. Radni jezik škole je BHS. 

Regionalna Škola političke filozofije dr Zoran Đinđić će se održati u skladu sa svim važećim epidemiološkim pravilima i preporukama koje važe na teritoriji Republike Srbije. Organizatori zadržavaju pravo da promene format održavanja škole u skladu sa epidemiološkom situacijom, o čemu će izabrane polaznice i polaznici biti blagovremeno obavešteni.  

Polaznika će ukupno biti 20.  

Troškovi prevoza i smeštaja za učesnike koji nisu iz Beograda biće pokriveni. 

Prijava za učešće obuhvata: 

  • CV 
  • motivaciono pismo od 250 do 400 reči; 

Dokumentaciju je neophodno poslati do utorka, 05. 10. 2021. do 17h na e-mail adresu office@fondacija-djindjic.org

Za sva dodatna pitanja možete pisati na istu adresu. 

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...