Konkurs za IX Regionalnu školu političke filozofije dr Zoran Đinđić

Sep 30, 2021 | Ne smijes propustiti

Fondacija dr Zoran Đinđić u saradnji sa Fakultetom političkih nauka organizuje IX Regionalnu školu političke filozofije dr Zoran Đinđić. Škola će se ove godine baviti temom „Politike identiteta na Zapadnom Balkanu” i održavaće se u Beogradu od ponedeljka 25. 10. do četvrtka 28. 10. 2021.godine

Padom socijalizma i usponom demokratije na zapadnom Balkanu, došlo je i do buđenja identiteta i različitih mogućnosti za njihovo predstavljanje. Ipak, s jedne strane, neki identiteti, poput nacionalnih, partijskih, sportsko-navijačkih i drugih, drže hegemoniju nad javnom sferom, dok drugi identiteti, poput etničkih manjina, seksualnih identiteta, marginalizovanih grupa po različitim osnovama, ne samo da nemaju javni prostor za afirmaciju, već su i duboko potisnuti u privatnoj sferi. Ovogodišnja škola se bavi politika identiteta na zapadnom Balkanu, njihovom konceptualizacijom, povezivanjem s tranzicionom pravdom i praktičnim politikama oko identitetskih pitanja.  

Pravo učešća u Regionalnoj Školi političke filozofije dr Zoran Đinđić imaju studenti osnovnih (druga, treća i četvrta godina studija) i master studija iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Prednost prilikom selekcije imaće mladi koji su društveno angažovani kroz rad na univerzitetu, institutima, sindikatima, nevladinom sektoru ili kroz politički aktivizam. U okviru škole biće organizovana predavanja i studijske posete. Radni jezik škole je BHS. 

Regionalna Škola političke filozofije dr Zoran Đinđić će se održati u skladu sa svim važećim epidemiološkim pravilima i preporukama koje važe na teritoriji Republike Srbije. Organizatori zadržavaju pravo da promene format održavanja škole u skladu sa epidemiološkom situacijom, o čemu će izabrane polaznice i polaznici biti blagovremeno obavešteni.  

Polaznika će ukupno biti 20.  

Troškovi prevoza i smeštaja za učesnike koji nisu iz Beograda biće pokriveni. 

Prijava za učešće obuhvata: 

  • CV 
  • motivaciono pismo od 250 do 400 reči; 

Dokumentaciju je neophodno poslati do utorka, 05. 10. 2021. do 17h na e-mail adresu office@fondacija-djindjic.org

Za sva dodatna pitanja možete pisati na istu adresu. 

Također pročitajte