Poziv za učešće u projektu „Žene i moć – jačanje vidljivosti i percepcije žena u javnom prostoru”

Oct 1, 2021 | Ne smijes propustiti

Fondacija Humanity in Action BiH, uz podršku Westminster Foundation for Democracy i the German Marshall Fund-a, raspisuje poziv za učešće u projektu „ Žene i moć – jačanje vidljivosti i percepcije žena u javnom prostoru“.

Projekat ima za cilj da omogući novim generacijama liderki koje kreiraju medijske sadržaje i koriste multimedijalne platforme za afirmaciju jednakosti i ravnopravnosti u društvu, sa posebnim fokusom na političko učešće žena, da dobiju dodatno znanje i alate u kreiranju audio i video podcasta- sve popularnijeg formata u domaćem i regionalnom javnom prostoru.

Pozivamo djevojke do 30 godina iz BiH da se prijave do 15. oktobra 2021. godine popunjavanjem forme na linku.

Tokom dvodnevne radionice, učesnice će učiti o rodno-odgovornom izvještavanju, specifičnostima podcasta kao nove, medijske forme, te tehničkim detaljima u kreiranju istog. Očekuje se da nakon završene radionice, učesnice timski kreiraju audio i video podcaste koji afirmišu veće učešće žena u političkom i društvenom životu BiH.

Dvodnevna radionica biće održana u Sarajevu, a sve troškove snosi organizator.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...