Kompanija Atlantbh dodjeljuje stipendije za studente IT studijskih programa za šk. 2021/22. godinu

Oct 4, 2021 | Ne smijes propustiti

Kompanija Atlantbh d.o.o objavila je Javni konkurs za dodjelu 10 stipendija redovnim studentima na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini za šk. 2021/22. godinu.Već četvrtu godinu za redom, kompanija Atlantbh dodjeljuje stipendije studentima IT studijskih programa širom Bosne i Hercegovine.

Vrijednost stipendije je 200,00 KM/mjesečno za uspješne studente prvog ciklusa studija i 350,00 KM za studente iz socijalno ugroženih porodica, što u sumi za 10 mjeseci iznosi 2.000,00 KM odnosno 3.500,00 KM za školsku godinu po jednom studentu.Za dodjelu stipendija mogu konkurisati redovni student koji imaju prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine uz uslove da su državljani Bosne i Hercegovine, da su redovni studenti I ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama na teritoriji BiH, da nisu obnavljali nijednu godinu u toku studija, da ne primaju stipendiju iz drugih izvora stipendiranja i da nisu zaposleni na određeno ili na neodređeno.Prilkom odabira stipendista razmatrat će se isključivo pet kriterija, na prvom mjestu su uspjeh na fakultetu (ili u srednjoj školi), na drugom angažovanost u studentskim i drugim organizacijama, na trećem učešće na relevantnim takmičenjima ili sl., državnim i/ili međunarodni (takmičenja vezana za: tehničko-tehnološke i IT predmete), na četvrtom spisak projekata na kojem je student fakultativno radio i na petom socijalni status studenata (samo za kategoriju: studenti iz socijalno ugroženih porodica).

Konkurs ostaje ovjeren do 31. oktobra, a za više detalja pogledati Javni poziv Kompanije Atlantbh d.o.o. Sarajevo za dodjelu 10 stipendija studentima IT smjerova na visokoškolskim ustanovama u BiH za šk. 2021/22. godinu.

Također pročitajte