Poziv organizacijama civilnog društva (OCD) za učešće na treningu iz upravljanja projektnim ciklusom (PCM)

Nov 2, 2021 | Ne smijes propustiti

Poziv se objavljuje u sklopu Javnog poziva za podnošenje projektnih prijedloga organizacija civilnog društva (OCD) u sklopu projekta „Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo“ (EMBRACE)

Projekat „Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo (EMBRACE)“ kojeg finansira Vlada Kraljevine Norveške objavljuje poziv za OCD za učestvovanje na dvodnevnim treninzima: “Upravljanje projektnim ciklusom (PCM)”. Trening se realizuje kao podrška OCD u procesu podnošenja projektnih prijedloga za Javni poziv za predaju prijedloga projekata OCD koji će biti otvoren od 28. oktobra 2021. godine do 21. novembra 2021. godine.. Javni poziv će biti objavljen i u dnevnim novinama (Dnevni avaz, Večernji list, Nezavisne Novine), UNDP web stranici (https://procurement- notices.undp.org/view_notice.cfm?notice_id=85043) i društvenim medijima, gdje će biti omogućeno i preuzimanje prijavnih obrazaca.

Trening će pružiti predstavnicima OCD u Bosni i Hercegovini razvijanje dodatnih znanja i vještina o upravljanju projektnim ciklusom (PCM) sa fokusom na pisanje projektnih prijedloga. Cilj treninga je pomoći zainteresiranim OCD da sa kvalitetno osmišljenim i napisanim projektnim prijedlozima apliciraju prijave na gorenavedeni Javni poziv ali i na slične javne pozive.

Dvodnevni treninzi za OCDće se održati na dvije lokacije a prema sljedećem rasporedu:

08.-09. novembar 2021. godine u Sarajevu, Hotel „Grand“, Muhameda ef. Pandže 7, 71000 Sarajevo, sa početkom u 10.00 sati.

11.- 12. novembar 2021. godine u Banjaluci, Hotel „Banja Luka“, Ivana Gorana Kovačića 56, 78000 Banja Luka, sa početkom u 10.00 sati.

Broj učesnika po treningu je ograničen na 20 osoba. U slučaju većeg interesovanja za trening iz svake OCD može učestvovati najviše po jedan predstavnik/ca, na jednoj jednoj od navednih lokacija.

Za učešće je potrebno dostaviti popunjen prijavni obrazac („Prijavni obrazac – PCM EMBRACE.docx) slanjem na email adresu: dragan.djajic@undp.org uz naznaku: EMBRACE – za učešće na treningu

„Upravljanje projektnim ciklusom”. Molimo Vas da u prijavni obrazac u potpunosti ispunite i obavezno navedete na kojoj lokaciji želite da učestvujete na treningu. Krajnji rok za dostavu prijava je:

Za trening u Sarajevu, 5. novembar 2021 do 10.00 sati.

Za trening u Banjaluci, 9. novembar 2021 do 10.00 sati.

Prijava po ovom pozivu je otvorena, na jednakim osnovama, za OCD (udruženje/udruga ili fondacija), koje su registrovane u skladu sa važećim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini. Odabrani učesnici će biti blagovremeno obaviješteni o svim detaljima treninga (tačna lokacija i dnevni red) a najkasnije do krajnjeg roka za prijavu na trening.

Učešće na treningu je besplatno i organizator, EMBRACE projekat, snosi troškove organizacije treninga, osvježenja i ručka tokom svakog dana treninga. Troškove dolaska i druge troškove koji mogu nastati tokom pohađanja kursa snose učesnici treninga samostalno.

Projekat „Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo (EMBRACE)“ finansira Vlada Kraljevine Norveške u iznosu od 750.000 EUR, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

Izvor: hocu.ba

Također pročitajte