Konferencija – “Vidljivost djece rođene kao posljedica rata”

Nov 13, 2021 | Budi bolji/a

Udruženje „Zaboravljena djeca rata“ organizuje konferenciju „Vidljivost djece rođene kao posljedica rata“ koja će se održati u periodu od 24. do 26. novembra 2021 godine u Sarajevu. 

Konferencija ima za cilj da u saradnji sa srodnim organizacijama u BiH, te drugim akterima, osiguramo učešće žena preživjelih i djece rođene zbog rata u procesima izrade strategija, politika i procesa koji utiču na njihov status čime bi se doprinijelo poboljšanju položaja žena preživjelih i jednakosti djece rođene zbog rata u BH društvu i globalno.

U cilju pravnog i društvenog prepoznavanja i uvažavanja djece rođene zbog rata, kroz aktivizam, javna zagovaranja, istraživanja, umrežavanja i umjetnost, doprinosimo eliminaciji stigme i diskriminacije ove društvene kategorije. Želimo solidarno i inkluzivno društvo bez nasilja, u kojem se poštuje vladavina prava. 

RADIONICA OMLADINSKI ONLINE AKTIVIZAM 

Radionica o online aktivizmu i aktivističkim alatima na društvenim mrežama, nije radionica na kojoj ćemo pobrojati alate  i reći koja je njihova namjena. Ova radionica je namjenjena za one, koji žele da ‘zagrebu’ malo dalje od same površine i prepuste se magiji i mogućnostima društvenih mreža. 

Kroz interaktivan pristup ćemo se fokusirati na teme poput planiranja online segmenta kod izrade i realizacije kampanja, trikova i savjeta za veću vidljivost i onog najvažnijeg – Kako i zašto održavati kontinuitet na društvenim mrežama.

Kroz prezentaciju najvidljivije omladinske kampanje u Bosni i Hercegovini – CAT Bosna i Hercegovina, Slobodan Blagovčanin će se potruditi da odgovori na sva eventualna pitanja koja bi imali i ono možda bitnije za vas – da vam kaže gdje smo griješili, kako ne biste vi morali.

Vidimo se 25. novembra u Sarajevu, od 11:00 – 14:00 sati, u prostorijama Holiday Inn-a. 

Putem Google forme: https://forms.gle/Gjq7mpcdqBB5aZuo6 možete izvršiti prijavu na radionicu. Broj mjesta je ograničen na 15 osoba, po završetku prijava koji je do 18.novembra se javljamo sa više informacija. 

Budimo društvo jednakih vrijednosti, a ne društvo različitih etiketa!

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...