Debatni Kamp za mlade – Tešanj 2021

Nov 23, 2021 | Ne smijes propustiti

Mediacentar Sarajevo organizuje prvi debatni omladinski kamp posvećen jačanju medijske pismenosti među mladima koji će se održati od 10. do 13. decembra u Tešnju. Na debatni kamp mogu se prijaviti osobe iz Bosne i Hercegovine koje imaju od 18 do 25 godina. 

Tokom trajanja debatnog kampa polaznici i polaznice će se upoznati sa pojmovima kao što su dezinformacije, lažne vijesti, govor mržnje, te sa posljedicama koje ovi fenomeni sa sobom nose. Razgovarat ćemo o regulaciji medija i regulaciji sadržaja na društvenim mrežama – da li nam je potrebna i do koje mjere je regulacija medija i sadržaja na društvenim mrežama korisna a kada prelazi u ograničavanje slobode govora.Centralni dio događaja je moderirana debata među učesnicima, za koju će polaznici biti pripremljeni tokom trajanja kampa.

Polaznici će proći intenzivnu pripremu za sudjelovanje u debati uz pomoć moderatora i mentora. Finalna debata bit će posvećena razgovoru o alatima za efektivno zaustavljanje širenja dezinformacija, neprimjerene političke propagande i govora mržnje, te drugih oblika netrpeljivosti na društvenim mrežama.Učešće u kampu pomoći će učesnicima da unaprijede znanje o slobodi izražavanja na društvenim mrežama te alatima za njenu zaštitu.

Ukoliko se želiti prijaviti za učešće na debatnom kampu, potrebno je da ispunite aplikacioni formular koji možete preuzeti OVDJE ipošaljete ga na e-mail: nermina@media.ba sa naznakom “Prijava za debatni kamp Tešanj”. Prijave možete poslati do 1.12.2020. (srijeda). 

Broj mjesta za učešće na kampu je ograničen. Organizator kampa snosi sve troškove prijevoza, smještaja i hrane.

Debatni kamp održava se u sklopu projekta “Mladi za bolje medije” koji finansira Evropska unija, a zajednički implementiraju Mediacentar Srajevo i Ja bih EU.

Također pročitajte

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

Univerzitet u Tuzli ove godine je domaćin BUA(Balkan Universities Association) konferencije. Ova asocijacija osnovana je 2014.godine i...

Budi dio Žive biblioteke BiH

Budi dio Žive biblioteke BiH

Zanima te koncept žive biblioteke?Imaš priču koju želiš da podijeliš sa drugim mladim ljudima?Želiš da naučiš kako koristiti moć...