Stipendije Vlade Francuske

Nov 26, 2021 | Ne smijes propustiti

📍STIPENDIJE VLADE FRANCUSKE
🇫🇷 2022. – 2023.

➡️Želite studirati u Francuskoj i u potrazi ste za stipendijama?
➡️Da li ste znali da je Francuska šesta zemlja u svijetu po broju stranih studenata upisanih na neku od 3500 visokoškolskih ustanova?

Budite i vi jedan od studenata iz 🇧🇦 koji će naredne akademske godine studirati upravo u Francuskoj!🔝Do 23. decembra otvoren je konkurs Ambassade de France en Bosnie-Herzégovine / Francuska ambasada u BiH za stipendije za master i dvojni doktorat na koji se mogu prijaviti svi 🇧🇦bosanskohercegovački studenti!Stipendija za master je jednogodišnja (akademska 2022./2023.) dok je stipendija za dvojni doktorat trogodišnja i podrazumijave ukupni boravak u Francuskoj u trajanju od 6 do 10 mjeseci u tri akademske godine.

❕Rezulltati konkursa biće poznati početkom mjeseca marta 2022.⚠

Sve dodatne informacije možete dobiti u uredima/kancelarijama Campus France pri Francuskom institutu u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci uz obaveznu prethodnu najavu dolaska ili e-mailom na:zeljka.divkovic@institutfrancais.ba banjaluka@institutfrancais.bamostar@institutfrancais.baInstitut français de Bosnie-Herzégovine/ Francuski institut u BiHhttps://institutfrancais.ba/…/studirati-u-francuskoj…/

Izvor: hocu.ba

Također pročitajte