Konkurišite za Yale young global scholars program 2022

Jan 14, 2022 | Budi bolji/a

Yale poziva sve zainteresovane za učešće u programu namijenjenom stipendistima u cilju rješavanja globalnih problema (finansijska pomoć, održivi ciljevi razvoja)

OBLAST: 

ekonomija, tehnologija, obrazovanje, kultura, političke nauke

OPIS:

Young global scholars je dvo-nedeljni akademski program koji nudi tri miliona dolara finansijske pomoći za domaće i inostrane studente. Cilj programa pored rješavanja globalnih problema jeste i pristup boljem edukacionom sistemu.

USLOVI:

Kako biste se prijavili potrebno je:– najmanje 16 godina u vrijeme apliciranja– pojedinci koji su diplomirali u periodu maj/jun 2023 ili 2024 za one koji apliciraju iz dijela južne hemisfere, ili u novembru/ decembru 2022/2023 sa sjeverne hemisfere.

NAČIN PRIJAVE:

Prije popunjavanja aplikacionog formulara potrebno je dostaviti sledeća dokumenta:– listu aktivnosti– esej (400 riječi)– dvije preporuke– test engleskog jezika (TOEFL ili Duolingo)Kako biste se prijavili potrebno je da popunite aplikacioni formular. 

ROK ZA PRIJAVU:

3.11.2021 ili 10.01.2022

Također pročitajte

Škola programiranja Plus Ultra.

Škola programiranja Plus Ultra.

Želiš naučiti programirati? Pohađaš srednju školu? Na pravom si mjestu!  Ovog septembra s ponosom najavljujemo novi ciklus upisa u Školu...

Književnost je aktivistička.

Književnost je aktivistička.

Omladinski pokret Revolt poziva vas da se pridružite diskusiji uz Sokratov kafe, na temu "Književnost je aktivistička". Druženje i...