Konkurišite za Yale young global scholars program 2022

Jan 14, 2022 | Budi bolji/a

Yale poziva sve zainteresovane za učešće u programu namijenjenom stipendistima u cilju rješavanja globalnih problema (finansijska pomoć, održivi ciljevi razvoja)

OBLAST: 

ekonomija, tehnologija, obrazovanje, kultura, političke nauke

OPIS:

Young global scholars je dvo-nedeljni akademski program koji nudi tri miliona dolara finansijske pomoći za domaće i inostrane studente. Cilj programa pored rješavanja globalnih problema jeste i pristup boljem edukacionom sistemu.

USLOVI:

Kako biste se prijavili potrebno je:– najmanje 16 godina u vrijeme apliciranja– pojedinci koji su diplomirali u periodu maj/jun 2023 ili 2024 za one koji apliciraju iz dijela južne hemisfere, ili u novembru/ decembru 2022/2023 sa sjeverne hemisfere.

NAČIN PRIJAVE:

Prije popunjavanja aplikacionog formulara potrebno je dostaviti sledeća dokumenta:– listu aktivnosti– esej (400 riječi)– dvije preporuke– test engleskog jezika (TOEFL ili Duolingo)Kako biste se prijavili potrebno je da popunite aplikacioni formular. 

ROK ZA PRIJAVU:

3.11.2021 ili 10.01.2022

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...