JAVNI POZIV: Tuzlanski otvoreni centar – Tražimo glavnu/og istraživačicu/a

Jan 16, 2022 | Ne smijes propustiti

Tuzlanski otvoreni centar objavljuje javni poziv za dostavljanje prijava zainteresiranih osoba na poziciju GLAVNE/OG ISTRAŽIVAČICE/A, a koji/a će obavljati poslove u sklopu istraživanja problema i potreba LGBTI+ zajednice u Tuzlanskom kantonu u trajanju od 6 mjeseci.

Više detalja se može pronaći na: https://www.toc.ba/post/poziv-tražimo-glavnu-og-istraživačicu-a

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

LGBTI+ osobe se susreću sa diskriminacijom, uznemiravanjem i nejednakošću u različitim sferama života u bosanskohercegovačkom društvu kojim prevladavaju heteroseksizam i heteronormativnost, što rezultira zanemarivanjem njihovih problema i potreba, a to u konačnici za posljedicu ima nezadovoljstvo i smanjen kvalitet života LGBTI+ osoba. Strah od homofobije, bifobije i transfobije dovode do ustezanja pripadnika_ca zajednice da se uključe u mnoge aspekte javnog i političkog života, kao i nevoljnosti ili nemogućnosti ekspresije sopstvene seksualne orijentacije i/ili rodnog identiteta.
Tuzlanski otvoreni centar je jedina organizacija koja se bavi LGBTI+ pitanjima na području sjeveroistočne Bosne i Hercegovine, a njegov programski rad je usmjeren ka unaprijeđenju društvenog i pravnog položaja LGBTI+ osoba u Tuzlanskom kantonu.

Neophodno je sprovesti detaljno istraživanje problema i potreba LGBTI+ osoba većeg razmjera, kako bi se omogućilo dalje razvijanje i jačanje programskog rada TOC-a usmjeravanjem fokusa rada organizacije na ključne stavke identifikovane istraživanjem, izgradnja organizacionih kapaciteta a samim time i osnaživanje LGBTI+ zajednice koji predstavljaju presudne elemente unaprijeđenja prava i kvaliteta života LGBTI+ osoba na ovom području.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Javni poziv je objavljen uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj javnog poziva isključiva je odgovornost Tuzlanskog otvorenog centra i nužno ne održava stavove USAID-a niti Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Također pročitajte