Studentske i učeničke stipendije Medžlisa IZ Tuzla za šk./ak. 2021/22. godinu

Jan 22, 2022 | Vijesti iz zajednice

Medžlis Islamske zajednice Tuzla raspisao je konkurs za dodjelu 40 stipendija u školskoj/akademskoj 2021/22. godini iz Fonda za stipendije Medžlisa Islamske zajednice Tuzla učenicima osnovnih, srednjih škola i studentima.

Pravo na dodjelu općinskih stipendija imaju redovni studenti i učenici uz uslove da su članovi Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, da imaju mjesto prebivališta na području Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, da imaju prosječnu ocjenu iz prethodnih godina studija najmanje 8, a učenici najmanje 4,5, da pribave mišljenje imama iz džemata, da nemaju status apsolventa, da dva člana porodice ne mogu biti korisnici stipendije i da nisu zasnovali bračnu zajednicu.

Stipendije će se isplaćivat za period januar-juni 2022. godine, u mjesečnim iznosima od po 50 KM za učenike osnovnih škola, 70 KM za učenike srednjih škola i 100 KM za studente.

Prijave slati na adresu Medžlisa Islamske zajednice Tuzla sa naznakom „Prijava na konkurs za stipendiranje“ ul. Turalibegova 25A, 75000 Tuzla, a mogu se predati i neposredno u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Tuzla svakim radnim danom od 08:00 do 15:00 sati.

Konkurs ostaje otvoren do 27. januara, a za više detalja pogledati Konkurs Medžlisa IZ Tuzla za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku 2021/2022. godinu.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...