Postanite član_ica jednog od pet odbora Omladinske banke

Feb 5, 2022 | Ne smijes propustiti

Fondacija tuzlanske zajednice poziva sve zainteresovane mlade sa područja gradova i opština Tuzlanskog kantona da nam se pridruže u jedan od pet regionalnih odbora Omladinske banke: OB Centar (Tuzla), OB Zapad (Lukavac, Gračanica, Doboj Istok), OB Jug (Živinice, Kladanj, Banovići), OB Istok (Kalesija, Sapna, Čelić, Teočak), OB Sjever (Srebrenik, Gradačac).

Mladi koji se uključe u Odbor Omladinske banke, učestvovat će u procesu donošenja odluka o sufinansiranju omladinskih projekata. Ovaj svjetski poznat model društveno korisnog rada usmjeren je i na jačanje kapaciteta mladih i stvaranje boljih uslova za mlade u zajednici. Unaprijed definiran proces rada mladih unutar odbora na demokratski i transparentan način osigurava objektivno odlučivanje o inicijativama mladih.

Članovi/ce Odbora Omladinske banke rade timski, donoseći sve odluke samostalno, bez uticaja nekoga sa strane. Oni su ti koji odlučuju koje će teme i oblasti podržavati Omladinska banka u njihovoj zajednici, kreiraju kriterije za dobijanje bespovratnih sredstava, vrše promociju u medijima i u zajednici, vrše selekciju pristiglih inicijativa, razgovaraju sa aplikantima i donose konačnu odluku o projektima koji će biti sufinansirani od strane Fondacije tuzlanske zajednice. 

Mladi iz odbora omladinskih banaka će kroz angažman u Odboru učestvovati u:

  • radionicama i edukativnim treninzima,
  • analizi potreba i problema u zajednicama,
  • procesu donošenja odluka o sufinansiranju omladinskih projekata,
  • ljetnom kampu omladinskih banaka,
  • putovanjima i druženjima.

Konkurs je otvoren od 3.2. do 1.3.2022. za sve zainteresovane mlade od 15 do 25 godina, koji žele da se edukuju, rade na jačanju svojih kapaciteta i prave pozitivne promjene u svojoj zajednici.

Za početak svoju prijavu možete dostaviti popunjavajući obrazac koji se nalazi OVDJE.

Ako vas je ikada zanimalo šta je to zapravo Omladinska banka, kako funkcioniše i šta ima za cilj, saznat ćete ako se prijavite!

A za više informacija možete nas kontaktirati na telefon 035 362 831, svakim radnim danom između 8h i 16:30h ili na mail mirza@fondacijatz.org

Postanite član/ca jednog od pet odbora Omladinske banke! Čekamo Vas!

Izvor: fondacijatz.org

Također pročitajte

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

Univerzitet u Tuzli ove godine je domaćin BUA(Balkan Universities Association) konferencije. Ova asocijacija osnovana je 2014.godine i...

Budi dio Žive biblioteke BiH

Budi dio Žive biblioteke BiH

Zanima te koncept žive biblioteke?Imaš priču koju želiš da podijeliš sa drugim mladim ljudima?Želiš da naučiš kako koristiti moć...