FTZ: POZIV ZA PRIJAVE NA OSNOVNI TRENING: “RAZVOJ I PISANJE PROJEKTNOG PRIJEDLOGA”

Feb 19, 2022 | Budi bolji/a

Fondacija tuzlanske zajednice u okviru projekta ˝Naša zajednica je naša odgovornost˝ koji je finansiran od strane Porticus Fondacije organizuje trening na temu „Razvoj i pisanje projektnog prijedloga“ te ovom prilikom poziva zainteresovane punoljetne građane_ke, predstavnike i predstavnice organizacija civilnog društva kao i predstavnike i predstavnice javnih ustanova sa područja Tuzlanskog kantona koji_e žele unaprijediti svoja znanja iz oblasti projektnog planiranja da se prijave.

Sadržaj treninga je usmjeren na pružanje osnovnih znanja o projektnom menadžmentu, projektnom ciklusu i procesu izrade projektnog prijedloga; načinu formulisanja i definisanja njegovih elemenata (projektne ideje, problema koji se želi riješiti projektom, načinu definisanja generalnog i specifičnih ciljeva projekta, rezultata i indikatora, definisanja logičkog okvira rada i razrada aktivnosti, formiranja budžeta, procjene rizika, planiranja monitoringa, evaluacije, itd).
Trening je namijenjen svim zainteresovanim pojedincima_kama, aktivistima_cama, volonterima_kama, članovima_cama i
uposlenicima_cama organizacija civilnog društva, ali i predstavnicima_cama javnih institucija i  drugih poslovnih subjekata koji_e nemaju iskustva u projektnom planiranju, izradi i pisanju projektnih prijedloga.

Trening će se realizovati od 02. do 04. marta 2022. godine u Tuzli, u  terminu od 09:00 – 16:00h u prostorijama Edukacijskog centra Nahla. Zainteresovani_e se mogu prijaviti OVDJE, najkasnije do 23. februara  2022. godine.

Broj mjesta je ograničen. Fondacija tuzlanske zajednice zadržava pravo odabira kandidata u slučaju većeg interesa o čemu će svi biti blagovremeno obaviješteni.  Prednost pri izboru imaju predstavnici_ce organizacija i institucija čiji rad je usmjeren na poboljšanje položaja marginaliziranih grupa.

Organizator u potpunosti snosi troškove edukacije za odabrane učesnike. Prijavljeni učesnici obavezni su  uslučaju otkazivanja prisustva o tome obavjestite organizatora najmanje 48h prije, u protivnom se očekuje od učesnika da snose troškove koji su nastali otkazivanjem.

Također pročitajte