Festival umjetnosti i mladih “Kaleidoskop” 2022

May 20, 2022 | Ne smijes propustiti, Vijesti iz zajednice

U Tuzli se od 26. do 30. jula  2022. godine održava festival umjetnosti i mladih “Kaleidoskop”. Jedna od sastavnih aktivnosti i ovog festivala jeste “Kaleidoskop art”.

Kaleidoskop art pruža priliku mladim osobama da u centru Tuzle, za vrijeme festivala, izlažu svoje radove. Učešće na ovoj, kao i na ostalim aktivnostima Kaleidoskopa je besplatno, festival obezbjeđuje lokaciju i štandove, a mladim osobama pruža odličnu priliku da promovišu svoj rad i zarade. Za određeni broj osoba, koje dolaze iz drugih gradova, Festival je obezbijedio smještaj.

Do sada samo na Kaleidsokop art-u viđali ručno napravljene naušnice, čestitke, magnete i druge suvenire, mladi su izlagali svoje likovne i druge umjetničke radove, ali i odjeću koju samostalno proizvode ili dizajniraju, te druge prozivode, koji na jedinstven način povezuju mlade i umjetnost.

Ukoliko samostalno proizvodite radove koji će se idealno uklopiti u Kaleidoskop art ili poznajete nekoga ko proizvodi radove ostavite kontakt podatke putem obrasca.

Svaki od izlagača_ica je odgovoran_na za svoje radove, a festival ne preuzima nikakvu odgovornost nad eventualnom štetom.

Vidimo se na Kaleidoskopu!

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...