Festival umjetnosti i mladih “Kaleidoskop” 2022

May 20, 2022 | Ne smijes propustiti, Vijesti iz zajednice

U Tuzli se od 26. do 30. jula  2022. godine održava festival umjetnosti i mladih “Kaleidoskop”. Jedna od sastavnih aktivnosti i ovog festivala jeste “Kaleidoskop art”.

Kaleidoskop art pruža priliku mladim osobama da u centru Tuzle, za vrijeme festivala, izlažu svoje radove. Učešće na ovoj, kao i na ostalim aktivnostima Kaleidoskopa je besplatno, festival obezbjeđuje lokaciju i štandove, a mladim osobama pruža odličnu priliku da promovišu svoj rad i zarade. Za određeni broj osoba, koje dolaze iz drugih gradova, Festival je obezbijedio smještaj.

Do sada samo na Kaleidsokop art-u viđali ručno napravljene naušnice, čestitke, magnete i druge suvenire, mladi su izlagali svoje likovne i druge umjetničke radove, ali i odjeću koju samostalno proizvode ili dizajniraju, te druge prozivode, koji na jedinstven način povezuju mlade i umjetnost.

Ukoliko samostalno proizvodite radove koji će se idealno uklopiti u Kaleidoskop art ili poznajete nekoga ko proizvodi radove ostavite kontakt podatke putem obrasca.

Svaki od izlagača_ica je odgovoran_na za svoje radove, a festival ne preuzima nikakvu odgovornost nad eventualnom štetom.

Vidimo se na Kaleidoskopu!

Također pročitajte