850 omladinaca očistilo Tuzlu od 35 tona otpada.

Sep 19, 2022 | Vijesti iz zajednice

11. velika terenska akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada “Let’s Do It Tuzla” u sklopu Svjetskog Dana Čišćenja “World Cleanup Day” zvanično je okončana.

850 volontera, svih starosnih skupina, zajedničkim snagama su očistili 35 tona ilegalno deponovanog otpada!
Uz njihovu pomoć i nesebično uložen trud i energiju, 16. septembra zablistalo je Izletište “Ilinčica”, park “Slana Banja”, naselja Irac, Slatina, Slavinovići, Sjenjak, Brčanska Malta, most kod Livnice čelika, park kod BKC-a, kao i mjesne zajednice: Breške, Dokanj, Gornja Tuzla, Lipnica, Solina, Mramor, Husino, Kiseljak, Kreka.

Važno je napomenuti i da se ilegalne deponije iz godine u godinu sve više smanjuju te je samim tim i količina prikupljenog otpada znatno manja ove godine.

Zbog toga, dragi naši stanovnici i posjetioci Tuzle, kada pomislite da bezbrižno odložite ambalažu u prirodnu sredinu, sjetite se ovih vrijednih mladih ljudi koji su odlučili svoj dan u školskim klupama, radnim mjestima i domaćistvima zamijeniti praktičnim radom na terenu, odnosno posvetiti ga svojoj okolini, gradu i zemlji! Sjetite se i svih elementarnih nepogoda koje su zadesile Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu, sjetite se nedužno stradalih životnja i drugih prirodnih vrsta, sjetite se jedne od najljepših prirodnih oaza u Evropi, naše domovine, koju svojim djelima postepeno uništavamo.

#DajPet #SuperVijece #LetsDoItTuzla #WorldCleanupDay2022

Također pročitajte