Provjeri gdje glasaš i kako glasati !

Sep 29, 2022 | Ne smijes propustiti, Vijesti iz zajednice

Povodom predstojećih Općih izbora u Bosni i Hercegovini koji će se održati u nedjelju 2. oktobra, javljaju se nedoumice građana/ki u kotenkstu na kojem biračkom mjestu su registrovani na glasaju.

Najlakši način za provjeriti isto jeste jednostavno putem sljedećeg linka: https://www.izbori.ba/Default.aspx?Lang=3&CategoryID=509

Također, obavještavamo sve glasače da je u cilju dodatne zaštite integriteta izbornog procesa Centralna Izborna komisija Bosne i Hercegovine uvela nekoliko novina, između ostalog, da će se na izborima vršiti  štambiljanje glasačkih listića štambiljem sa oznakom svakog pojedinačnog biračkog mjesta.

Listići će se štambiljati i potpisivati od  strane člana biračkog odbora zaduženog za izdavanje listića. Stoga, pozivamo glasače da obrate pažnju, prilikom preuzimanja listića, da svi preuzeti glasački listići budu ovjereni  štambiljem i potpisani od strane člana biračkog odbora.

Isto tako, promijenjen je i položaj glasačke kabine na biračkim mjestima. Na ovim izborima leđa glasača bit će okrenuta prema članovima biračkih odbora i posmatračima u cilju sprječavanja niza nepravilnosti kao što je glasanje u ime druge osobe, familijarno glasanje, krađe glasačkih listića, fotografisanje listića i slično.

Za kraj Vijeće mladih Grada Tuzla poziva sve građane/ke Grada Tuzla, naročito omladince da izađu i glasaju te tako ispune svoju građansku dužnost i utiču na stanje u zajednici za naredne četiri godine.

#DajPet #SuperVijece #SuperMladi

Također pročitajte