Provjeri gdje glasaš i kako glasati !

Sep 29, 2022 | Ne smijes propustiti, Vijesti iz zajednice

Povodom predstojećih Općih izbora u Bosni i Hercegovini koji će se održati u nedjelju 2. oktobra, javljaju se nedoumice građana/ki u kotenkstu na kojem biračkom mjestu su registrovani na glasaju.

Najlakši način za provjeriti isto jeste jednostavno putem sljedećeg linka: https://www.izbori.ba/Default.aspx?Lang=3&CategoryID=509

Također, obavještavamo sve glasače da je u cilju dodatne zaštite integriteta izbornog procesa Centralna Izborna komisija Bosne i Hercegovine uvela nekoliko novina, između ostalog, da će se na izborima vršiti  štambiljanje glasačkih listića štambiljem sa oznakom svakog pojedinačnog biračkog mjesta.

Listići će se štambiljati i potpisivati od  strane člana biračkog odbora zaduženog za izdavanje listića. Stoga, pozivamo glasače da obrate pažnju, prilikom preuzimanja listića, da svi preuzeti glasački listići budu ovjereni  štambiljem i potpisani od strane člana biračkog odbora.

Isto tako, promijenjen je i položaj glasačke kabine na biračkim mjestima. Na ovim izborima leđa glasača bit će okrenuta prema članovima biračkih odbora i posmatračima u cilju sprječavanja niza nepravilnosti kao što je glasanje u ime druge osobe, familijarno glasanje, krađe glasačkih listića, fotografisanje listića i slično.

Za kraj Vijeće mladih Grada Tuzla poziva sve građane/ke Grada Tuzla, naročito omladince da izađu i glasaju te tako ispune svoju građansku dužnost i utiču na stanje u zajednici za naredne četiri godine.

#DajPet #SuperVijece #SuperMladi

Također pročitajte

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

Univerzitet u Tuzli ove godine je domaćin BUA(Balkan Universities Association) konferencije. Ova asocijacija osnovana je 2014.godine i...

Budi dio Žive biblioteke BiH

Budi dio Žive biblioteke BiH

Zanima te koncept žive biblioteke?Imaš priču koju želiš da podijeliš sa drugim mladim ljudima?Želiš da naučiš kako koristiti moć...