Projekat „12 lekcija o NATO-u i Bosni i Hercegovini“.  

Nov 7, 2022 | Ne smijes propustiti, Vijesti iz zajednice

Humanity in Action Bosna i Hercegovina objavljuje poziv za dostavljanje prijava za učešće na projektu „12 lekcija o NATO-u i Bosni i Hercegovini“  

Ovaj projekat ima za cilj podizanje svijesti o NATO-u u bosanskohercegovačkom javnom diskursu kreiranjem dopunskog štiva za studente i širu javnost. 

Poziv se odnosi na mlade osobe (diplomante i magistrante) iz cijele BiH, koji imaju razvijen interes za istraživanje sigurnosnih pitanja i uloge multilateralnih institucija u očuvanju globalne sigurnosti, poput NATO-a, i već su pisali diplomski ili magistarski rad na ovu ili slične teme. Odabrani mladi će zajednički raditi na sastavljanju 10-12 poglavlja knjige koja će odgovoriti na najosnovnija pitanja o razvoju NATO-a, ali i na neka složena pitanja vezana za razvoj odnosa BiH sa Alijansom. 

Program se sastoji iz sljedećih komponenti: 

Faza I (decembar 2022.) 

Dvodnevna trening i brainstorming radionica (o sadržaju knjige) koja će se održati u Sarajevu za u periodu od 16.12. do 18.12.2022. godine i u kojoj će učestvovati 12 odabranih mladih ljudi iz cijele BiH koji imaju prethodno iskustvo u istraživanju o NATO-u ili su o ovoj temi pisali svoje diplomske ili magistarske teze. 

Faza II (januar 2023. – oktobar 2023.) 

Izrada i uređivanje knjige 

Online konsultacije i rad sa mentorom 

Finaliziranje knjige 

Promocija knjige na javnom događaju 

Medijska promocija knjige od strane učesnika i projektnog tima 

Sve troškove snosi organizator. 

Prijavite se do 24. novembra 2022. godine preko formulara koji se nalazi na linku: https://humanityinaction.wufoo.com/forms/prijavni-obrazac-priruaenik-sa-12-lekcija-o-natou/

Više informacija na: www.humanityinaction.org/country/bosnia-herzegovina/

Također pročitajte