Otvoren poziv na obuku za kandidatkinje na Lokalnim izborima 2024. u oblasti političkog liderstva i vođenja kampanje

Jun 21, 2024 | Budi bolji/a, Ne smijes propustiti, Vijesti iz zajednice


UN Women organizira dvodnevnu obuku za kandidatkinje na Lokalnim izborima 2024. iz Tuzle, Kalesije i Živinica u oblasti političkog liderstva i vođenja kampanje. 

Obuka se održava u Tuzli, 29. i 30. juna (10:00 – 17:00 sati). Obuku će voditi certificirane UN Women trenerice. UN Women poziva sve zainteresovane lokalne političke aktivistice, članice političkih stranaka, aspirantice i kandidatkinje na lokalnim izborima 2024. godine, koje imaju prebivalište u ove tri općine da se prijave.

Prijave se mogu izvršiti isključivo putem ovog linka: https://forms.office.com/r/4iNYrtU8eC ili skeniranjem bar koda u prilogu. Rok za prijave je 24. juni u 14:00 sati. 

UN Women program obuke je usmjeren ka političkom osnaživanju i liderstvu žena. Cilj je proširiti krug žena koje su zainteresovane da vode kampanje, učestvuju u izbornim utrkama i obnašaju javne funkcije. Ovakav sveobuhvatan trening se po prvi put održava u Bosni i Hercegovini.

Obuka je besplatna za sve potvrđene učesnice, smještaj će biti obezbijeđen za sve učesnice koje dolaze izvan mjesta u kojem se obuka održava. Broj mjesta je ograničen. UN Women će potvrđenim učesnicama naknadno javiti lokaciju u Tuzli na kojoj će se održati obuka.

Trenerice:

Maja Barišić, 062386816

Jelena Tanasković Mićanović, 061820563

Također pročitajte