Održana treća (III) redovna skupština Vijeća mladih Grada Tuzla

May 21, 2021 | Vijesti iz zajednice

U ponedjeljak, 17.05.2021. godine, u prostorijama JU Centar za kulturu Tuzla – Dom mladih, održana je treća (III) redovna skupština Vijeća mladih Grada Tuzla.

Skupština, kao redovan godišnji događaj, bila je prevashodno prilika za sastanak i razgovor predstavnika omladinskih organizacija sa područja Grada Tuzla o aktuelnim pitanjima iz oblasti omladinskog aktivizma, ali i općenito pitanjima koja su od značaja za mlade ljude na području našeg Grada.

Također, na Skupštini je prezentovan i godišnji izvještaj o radu u 2020. godini, kao i plan rada Vijeća mladih Grada Tuzla za tekuću, 2021. godinu. Pored navedenog, delegati su diskutovali i o izmjenama i dopunama Statuta Vijeća mladih Grada Tuzla i Poslovnika o radu Skupštine Vijeća mladih Grada Tuzla, koji su u tom smislu dodatno unaprijeđeni i kao takvi će omogućiti lakši rad mrežne organizacije.

O bogatstvu i jačini omladinskog sektora na području Grada Tuzla dovoljno govori i činjenica da su na ovoj Skupštini, u članstvo Vijeća mladih Grada Tuzla primljene i tri nove organizacije: Udruženje Radio Kameleon – otvorena mreža ljudskih prava i demokratije, Udruženje mladih žena – Girlthing te Udruženje “Izgled prirode – The look of nature”. Uz članstvo sada ukupno 17 omladinskih organizacija, Vijeće mladih Grada Tuzla nastavlja još jače i kvalitetnije raditi na kreiranju uslova za bolji i sadržajniji život mladih ljudi na području grada.

Pored svega, treća (III) redovna Skupština Vijeća mladih Grada Tuzla imala je i izborni karakter. Tako su glasovima delegata Skupštine u Upravni odbor Vijeća mladih Grada Tuzla izabrane dvije nove članice, i to Andrea Tešanović (Udruženje Radio Kameleon – otvorena mreža ljudskih prava i demokratije) te Lejla Pačariz (Udruženje mladih žena Girlthing).

Vijeće mladih Grada Tuzla čestita na članstvu u mrežnoj organizaciji novim članicama – omladinskim organizacijama te izražava dobrodošlicu u Upravni odbor Vijeća mladih Grada Tuzla novim mladim snagama.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...