Poziv za omladinske organizacije: Članstvo u neformalnoj mreži projekta “Opšta mobilizacija”

Aug 22, 2021 | Vijesti iz zajednice

Udruženje građana ”Nešto Više” i PRONI centar za omladinski razvoj zajednički implementiraju projekat ”Program zadržavanja mladih u BiH – opšta mobilizacija”. Projekta finansira EU i traje do decembra 2023. godine.

Projektom nastojimo uvezati mlade, civilni sektor, poslodavce i institucije da se uključe u procese koji će značajnije nametnuti prava i potrebe mladih u sve segmente odlučivanja i života u BiH, naročito u segmentima obrazovanja i zapošljavanja.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane omladinske organizacije da se prijave za učešće u neformalnoj mreži projekta.

Pristupnicu za članstvo možete ispuniti putem ovog linka.

Opšti cilj projekta je jačanje kapaciteta omladinskih organizacija da mogu uzeti učešća u reformi obrazovanja i zapošljavanja u cilju zadržavanja mladih u Bosni i Hercegovini.

To se planira uraditi ispunjavanjem specifičnih ciljeva projekta:

  • Uspostavljanju međusektorske mreže za zagovaranje u zapošljavanju i obrazovanju, sastavljenu od mladih stručnjaka i preduzetnika.
  • Jačanju kapaciteta i kompetencija omladinskih organizacija u cilju povećanja uticaja zagovaranja na unapređenje politika, pravila i strategija u oblasti zapošljavanja i obrazovanja.
  • Poboljšanju pravnog i političkog okvira za mlade kroz saradnju između relevantnih udruženja poslodavaca i relevantnih institucija na svim nivoima.
  • Povećaju svijesti o ulozi i značaju gubitka omladinske populacije u BiH

Organizacije koje budu uključene u međusektorsku mrežu projekta će biti u mogućnosti da aktivnije učestvuju u projektnim aktivnostima, konsultacijama pri izradi zakona i strategija vezanih za mlade, kao i mogućnosti da prisustvuju edukacijama za mlade i da učestvuju u kampanjama vezanim za projektne teme.

Projekat takođe ima komponenetu pod-grantova, tako da će organizacije imati i mogućnost da i tu apliciraju sa svojim projektima.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...