Otvorene prijave za EU-Balkan Youth Forum u Rimu

Oct 4, 2021 | Vijesti iz zajednice

Ministarstvo vanjskih poslova i internacionalne suradnje Republike Italije u partnerstvu sa Regionalnim vijećem za suradnju (RCC) je domaćin događaja EU-Balkan Youth Forum koji će se održati od 22. do 26. novembra u Rimu.

EU-Balkan Youth Forum je prilika za mlade sa čitavog kontinenta da pokrenu diskusije vezano za zajedničke probleme, da zagovaraju promjene, facilitiraju nastanak nove transnacionalne mreže, kreiraju nove inicijative i predstave svoje perspektive kako na EU integracije tako i na integraciju Balkana. Forum će također proslijediti svoje zaključke ka “Conference on the Future of Europe” pokrenutoj od strane Evropske Unije za 2021. i 2022. godinu, kako bi omogućili građanima širom kontinenta da predstave svoje poglede na budućnost Evropske Unije. Forum će okupiti predstavnike 33 države, 78 studenata, 10 mentora i zakonodavce širom Evrope, kako bi skupile nove infromacije i ideje, te mapirali zajednički put za buduće djelovanje.

Ministarstvo vanjskih poslova i internacionalne suradnje Republike Italije će pružiti podršku učesnicima da započnu nove projekte nakon Foruma, kako bi se realizovale efikasne inicijative koje mogu okupiti mreže iz različitih država širom Evropske Unije i Balkana te adresirati probleme koji stoje na putu integracija.

Prijave su otvorene za studente širom Evrope koji imaju dokazan interes za teme EU integracija i društvenog aktivizma. Agendu i prijavni obrazac možete pronaći na www.eubalkanforum.org.

Prijave su otvorene do 15.10.2021. godine.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...