JAVNI POZIV: Tuzlanski otvoreni centar – Tražimo glavnu/og istraživačicu/a

Jan 16, 2022 | Ne smijes propustiti

Tuzlanski otvoreni centar objavljuje javni poziv za dostavljanje prijava zainteresiranih osoba na poziciju GLAVNE/OG ISTRAŽIVAČICE/A, a koji/a će obavljati poslove u sklopu istraživanja problema i potreba LGBTI+ zajednice u Tuzlanskom kantonu u trajanju od 6 mjeseci.

Više detalja se može pronaći na: https://www.toc.ba/post/poziv-tražimo-glavnu-og-istraživačicu-a

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

LGBTI+ osobe se susreću sa diskriminacijom, uznemiravanjem i nejednakošću u različitim sferama života u bosanskohercegovačkom društvu kojim prevladavaju heteroseksizam i heteronormativnost, što rezultira zanemarivanjem njihovih problema i potreba, a to u konačnici za posljedicu ima nezadovoljstvo i smanjen kvalitet života LGBTI+ osoba. Strah od homofobije, bifobije i transfobije dovode do ustezanja pripadnika_ca zajednice da se uključe u mnoge aspekte javnog i političkog života, kao i nevoljnosti ili nemogućnosti ekspresije sopstvene seksualne orijentacije i/ili rodnog identiteta.
Tuzlanski otvoreni centar je jedina organizacija koja se bavi LGBTI+ pitanjima na području sjeveroistočne Bosne i Hercegovine, a njegov programski rad je usmjeren ka unaprijeđenju društvenog i pravnog položaja LGBTI+ osoba u Tuzlanskom kantonu.

Neophodno je sprovesti detaljno istraživanje problema i potreba LGBTI+ osoba većeg razmjera, kako bi se omogućilo dalje razvijanje i jačanje programskog rada TOC-a usmjeravanjem fokusa rada organizacije na ključne stavke identifikovane istraživanjem, izgradnja organizacionih kapaciteta a samim time i osnaživanje LGBTI+ zajednice koji predstavljaju presudne elemente unaprijeđenja prava i kvaliteta života LGBTI+ osoba na ovom području.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Javni poziv je objavljen uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj javnog poziva isključiva je odgovornost Tuzlanskog otvorenog centra i nužno ne održava stavove USAID-a niti Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...