FTZ: POZIV ZA PRIJAVE NA OSNOVNI TRENING: “RAZVOJ I PISANJE PROJEKTNOG PRIJEDLOGA”

Feb 19, 2022 | Budi bolji/a

Fondacija tuzlanske zajednice u okviru projekta ˝Naša zajednica je naša odgovornost˝ koji je finansiran od strane Porticus Fondacije organizuje trening na temu „Razvoj i pisanje projektnog prijedloga“ te ovom prilikom poziva zainteresovane punoljetne građane_ke, predstavnike i predstavnice organizacija civilnog društva kao i predstavnike i predstavnice javnih ustanova sa područja Tuzlanskog kantona koji_e žele unaprijediti svoja znanja iz oblasti projektnog planiranja da se prijave.

Sadržaj treninga je usmjeren na pružanje osnovnih znanja o projektnom menadžmentu, projektnom ciklusu i procesu izrade projektnog prijedloga; načinu formulisanja i definisanja njegovih elemenata (projektne ideje, problema koji se želi riješiti projektom, načinu definisanja generalnog i specifičnih ciljeva projekta, rezultata i indikatora, definisanja logičkog okvira rada i razrada aktivnosti, formiranja budžeta, procjene rizika, planiranja monitoringa, evaluacije, itd).
Trening je namijenjen svim zainteresovanim pojedincima_kama, aktivistima_cama, volonterima_kama, članovima_cama i
uposlenicima_cama organizacija civilnog društva, ali i predstavnicima_cama javnih institucija i  drugih poslovnih subjekata koji_e nemaju iskustva u projektnom planiranju, izradi i pisanju projektnih prijedloga.

Trening će se realizovati od 02. do 04. marta 2022. godine u Tuzli, u  terminu od 09:00 – 16:00h u prostorijama Edukacijskog centra Nahla. Zainteresovani_e se mogu prijaviti OVDJE, najkasnije do 23. februara  2022. godine.

Broj mjesta je ograničen. Fondacija tuzlanske zajednice zadržava pravo odabira kandidata u slučaju većeg interesa o čemu će svi biti blagovremeno obaviješteni.  Prednost pri izboru imaju predstavnici_ce organizacija i institucija čiji rad je usmjeren na poboljšanje položaja marginaliziranih grupa.

Organizator u potpunosti snosi troškove edukacije za odabrane učesnike. Prijavljeni učesnici obavezni su  uslučaju otkazivanja prisustva o tome obavjestite organizatora najmanje 48h prije, u protivnom se očekuje od učesnika da snose troškove koji su nastali otkazivanjem.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...