Evropski dan jezika na tuzlanski način: Zabavom i kreativnošću!

May 20, 2019 | Ne smijes propustiti, SUPER MLADI

Evropski dan jezika je prvi put obilježen 2001. godine na inicijativu Vijeća Evrope u okviru Evropske godine jezika, kako bi se očuvala bogata baština od preko 200 evropskih jezika.

To je i razlog zbog kojeg se stotine gradova širom Evrope trude što kreativnije i inovativnije obilježiti ovaj dan. Zato su na Filozofskom fakultetu Tuzla odlučili prihvatiti izazov i svojim studentima, gostima, ali i svima koji su zainteresovani za ovaj događaj ponuditi predstavu „Voz za Evropu“ na francuskom jeziku i brojne zabavne i edukativne igre i radionice.

„Obilježavanje Evropskog dana jezika organizujemo u saradnji sa Nacionalnim institutima za kulturu Evropske unije u BiH (EUNIC BiH)“ – poručili su organizatori pozvavši sve zainteresovane da im se pridruže 26. Septembra u 11 sati.

Evropski dan jezika se tradicionalno obilježava 26. septembra u 47 zemalja članica Vijeća Evrope, nizom skupova i aktivnosti kojima se skreće pažnja na važnost poznavanja stranih jezika i bogatu lingivističku i kulturnu raznovrsnost u Evropi.

Također pročitajte

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

Univerzitet u Tuzli ove godine je domaćin BUA(Balkan Universities Association) konferencije. Ova asocijacija osnovana je 2014.godine i...

Budi dio Žive biblioteke BiH

Budi dio Žive biblioteke BiH

Zanima te koncept žive biblioteke?Imaš priču koju želiš da podijeliš sa drugim mladim ljudima?Želiš da naučiš kako koristiti moć...