Evropski dan jezika na tuzlanski način: Zabavom i kreativnošću!

May 20, 2019 | Ne smijes propustiti, SUPER MLADI

Evropski dan jezika je prvi put obilježen 2001. godine na inicijativu Vijeća Evrope u okviru Evropske godine jezika, kako bi se očuvala bogata baština od preko 200 evropskih jezika.

To je i razlog zbog kojeg se stotine gradova širom Evrope trude što kreativnije i inovativnije obilježiti ovaj dan. Zato su na Filozofskom fakultetu Tuzla odlučili prihvatiti izazov i svojim studentima, gostima, ali i svima koji su zainteresovani za ovaj događaj ponuditi predstavu „Voz za Evropu“ na francuskom jeziku i brojne zabavne i edukativne igre i radionice.

„Obilježavanje Evropskog dana jezika organizujemo u saradnji sa Nacionalnim institutima za kulturu Evropske unije u BiH (EUNIC BiH)“ – poručili su organizatori pozvavši sve zainteresovane da im se pridruže 26. Septembra u 11 sati.

Evropski dan jezika se tradicionalno obilježava 26. septembra u 47 zemalja članica Vijeća Evrope, nizom skupova i aktivnosti kojima se skreće pažnja na važnost poznavanja stranih jezika i bogatu lingivističku i kulturnu raznovrsnost u Evropi.

Također pročitajte