Poziv studentima Univerziteta u Tuzli za prijavu na Soft Skills Academy

May 20, 2019 | Budi bolji/a, SUPER MLADI

Maturanti Srednje medicinske škole u Tuzli njih oko 440 noćas je ispraćeno na svečanu maturalnu zabavu koja se održava u Hotelu Mellain. Kiša koja je počela padati u Tuzli u poslijepodnevnim satima nije pokvarila odlično raspoloženje maturanata Medicinske škole u Tuzli pa su tako uz svečane haljine djevojaka i odijela mladića i kišobrani bili dodatni modni detalj. Srednja medicinska škola u Tuzli ima ukupno četiri smjera, a to su medicinska sestra – tehničar, farmaceutski tehničar, akušersko-ginekološka sestra tehničar i pedijatrijski tehničar. Podsjetimo, učenici Srednje medicinske škole u Tuzli jučer su bili tema mnogih medija u Bosni i Hercegovini nakon što su na majicama koje tradicionalno izrađuju povodom završetka školovanja ispisali poruke koje su privukle pažnju javnosti. Natpis koji je izazvao najviše pažnje bio je “Zovite Angelu, zavšili smo”. Time su učenici Srednje medicinske škole u Tuzli na orginalan način ukazali na veliki problem odlaska sve većeg broja mladih u Njemačku radi zaposlenja jer za mnoge od njih u BiH nema mjesta. “Lakše nam je bilo školu završiti, nego natpis smisliti”, “Masaža se plaća, happy end je gratis”, “Jedan izostanak grozi vam opstanak”, “Četiri godine u sali, još uvijek mali”, “On nas je upis’o, on će nas ispisati”, “Naša struka, naša bruka”, “Pelene mijenjam, dnevnice nemam”, bili su još neki od natpisa na majicama učenika medicinske škole. Na poruku koju su poslali ovi srednjoškolci nije ostao imun ni poznati i svjetski priznati bh. pozorišni reditelj Haris Pašović koji je na svom je Facebook profilu komentarisao njihove natpise. Redakcija portala Tuzlanski.ba Maturantima Srednje medicinske škole Tuzla čestita završetak školovanja, uz želje da ih prati puno sreće i uspjeha u njihovim daljnjim životima.

Udruženje studenata elektotehnike Europe (EESTEC) Lokalni komitet Tuzla, organizuje Soft Skills Academy u Tuzli. Soft Skills Academy je prilika za sve studente Univerziteta u Tuzli da steknu znanje o “mekim vještinama” koje će im koristiti u akademskom i poslovnom uspijehu. Cilj je učiniti studente  privlačnijim budućim poslodavcima i sposobnijima za upuštanje u poduzentičke projekte.

Soft Skills Academy Tuzla 2019 je besplatna trodnevna radionica ličnih i profesionalnih vještina koja podstiče studente na razvoj neformalnih vještina neophodnih za zapošljavanje i uspješnu karijeru, ali i za izazove modernog života, koje tradicionalan način studiranja ne može obezbijediti. Radionica će se održati u periodu 11.10. – 13.10.2019. godine.

40 najambicioznijih studenata svih fakulteta Univerziteta u Tuzli učestvovat će u treninzima ma sljedeće teme:

  • adaptivnost i fleksibilnost
  • samoinicijativa
  • kako napisati CV (razgovor za posao)
  • strateško razmišljanje
  • timski rad

Rok za prijave je 30.09.2019. godine, a formular za prijavu možete pronaći ovdje.

Za više informacija posjetite http://ssa.eestec-tz.ba/.

Također pročitajte