Omladinska banka ti nudi podršku do 4.000 KM: PRIJAVE U TOKU!

May 20, 2019 | Ne smijes propustiti, SUPER MLADI

Mlad si i član si omladinske organizacije ili neformalne grupe mladih iz Srebrenika, Kalesije, Živinica, Lukavca ili Tuzle. Imaš ideju kojom želiš unaprijediti rad svoje organizacije ili možda želiš osnovati novu omladinsku organizaciju koja bi unaprijedila kvalitet života mladih sa područja tvoje zajednice.

Omladinska banka Fondacije tuzlanske zajednice nudi ti podršku kako bi svoju ideju proveo/la u djelo i daje ti mogućnost da pokažeš da si i ti junak-inja svoje zajednice.

Kako bi ti pomogla u toj namjeri, Fondacija tuzlanske zajednice je udružila sredstva međunarodnih donatora, lokalnih vlasti, biznisa i pojedinaca.  Sve što treba da uradiš jeste da pažljivo iščitaš kriterije poziva i svoju ideju postaviš u formu projektnog prijedloga i pošalješ na našu adresu.

Ukoliko tvoj projekat dobije podršku imat ćeš dodatno priliku svoju ideju predstaviti lokalnim biznisima i pojedincima i time obezbijediti dodatna finansijska sredstva.

ZBOG ČEGA SE PRIJAVITI?

1. Podržati mlade aktiviste u lokalnoj zajednici i pokazati da su oni istinski junaci svoje zajednice.

2. Osnažiti omladinski sektor kroz jačanje programskih i organizacionih kapaciteta omladinskih organizacija.

3. Potaći lokalne privredne subjekte i pojedince da finansijski podrže projekte mladih junaka.

IZNOS PODRŠKE

Od 2.000 do 4.000,00KM po projektu.

Aplicirati mogu:

1. Omladinske organizacije sa područja općine Kalesija i općine Lukavac, te sa područja gradova Srebrenik, Tuzla i Živinice (Član 4. Zakona o mladima FBiH, stav 2.)

2. Neformalne grupe sa područja općine Kalesija i općine Lukavac, te sa područja gradova Srebrenik, Tuzla i Živinice koje će kroz projekat osnovati omladinsku organizaciju.

ŠTA PODRŽAVAJU?

Želimo podržati  inovativne projekte omladinskih organizacija i neformalnih grupa mladih koji će svojom realizacijom povećati i poboljšati kvalitet svojih redovnih i vanrednih sadržaja u radu sa mladima na godišnjem nivou, povećati broj članova i zainteresovanost mladih za učešćem u tim sadržajima i aktivnostima.

Prednost će se dati projektima koji podstiču razvoj poduzetničkog duha i poduzetničkog djelovanja i promišljanja kod mladih, projektima koji obezbjeđuju samoodrživost omladinskim organizacijama i koji imaju dugoročan efekat (više u kriterijima).

Rok za prijavu:

30. septembar 2019. godine.

Kako aplicirati?

Savjetujemo vam da unaprijed promislite o vašoj aplikaciji. Ovo je poziv koji je usmjeren na jačanje programskih, tehničkih i organizacionih kapaciteta omladinskih organizacija na godišnjem nivou tako da vaša ideja treba da obuhvati sadržaje rada sa mladima od godinu dana.

Projektne aktivnosti možete planirati 30 dana od  zatvaranja roka na koji ste se prijavili, jer će Odbori Omladinskih banaka donijeti odluku u periodu od maksimalno 20 dana nakon zatvaranja aplikacionog kruga.

Prilikom apliciranja potrebno je dostaviti projektni prijedlog putem platforme za online apliciranje koja se nalazi na web stranici Fondacije. Molimo vas da pažljivo iščitate kriterije i uputstvo za popunjavanje online aplikacije.  Ukoliko vam je potrebna podrška pri ispunjavanju aplikacije možete se obratiti direktno u kancelariju Fondacije tuzlanske zajednice ili na broj telefona 035 362-830.

Aplikacije se moraju dostaviti i lično/poštom u dva primjerka sa potpisom odgovorne osobe/a i pečatom organizacije (za registrovane organizacije i institucije) na adresu Pozorišna 13, 75 000 Tuzla sa naznakom ˝Budi junak-inja svoje zajednice 2018˝. Neformalne grupe dostavljaju kontakt listu svojih članova sa njihovim potpisima.

Napomena:

-Svi aplikanti moraju obaviti uvodni razgovor sa uposlenikom FTZ-a ili članom Odbora OB-a zaduženim za rad sa aplikantima.

-Nakon prijema vaše aplikacije, procesuirat ćemo je u roku od 7 dana.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...