Studentski forum u Tuzli “Studentska (ne)solidarnost”

Feb 25, 2020 | Ne smijes propustiti, SUPER MLADI

Omladinski pokret Revolt, u saradnji sa projektnom inicijativom “Studentske tribine Tuzla” organizuje treći studentski forum pod nazivom “Studentska (ne)solidarnost?!” koji se održava 21., 22., i 23. februara 2020 u Tuzli.

Studentski forum je događaj koji okuplja profesore/ice, studentske predstavnike/ice, studente/ice, aktiviste/kinje sa Univerziteta u Tuzli, Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Bihaća, Brčkog. Cilj je da se u javni diskurs plasiraju aktuelne teme glede visokog obrazovanja kao što su: Pad kvaliteta Univerziteta u BiH, Univerzitet kao javni prostor svih studenata/ice, Zakon o visokom obrazovanju i autonomija Univerziteta, Studentski aktivizam i studentska borba, Studentsko organizovanje.

Svjesni trenutnog stanja i kvaliteta visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini nastojimo okupiti akademsku zajednicu, donosioce i donositeljke odluka na jedno mjesto, artikulariti navedenu problematiku, dijeliti iskustva i pokrenuti masu studenata/ica da kao jedan snažan resurs budu nositelji/ke promjena u društvu.


U našem javnom prostoru, kroz dijalog, debatu, društveni angažman i interaktivno obrazovanje, stvorit ćemo platformu za solidarnost i saradnju.

Sve panel diskusije u sklopu foruma su otvorenog tipa i besplatne. Stoga pozivamo sve građane/ke, a posebno studente/ice, profesore/ice i ostale članove/ice akademske zajednice, kojima je konačni cilj unapređenje obrazovanja, da nam se pridruže i svojim učešćem, razmjenom znanja, iskustava i ideja, doprinesu uspješnosti i kvalitetu foruma.

Također pročitajte