Studentski forum u Tuzli “Studentska (ne)solidarnost”

Feb 25, 2020 | Ne smijes propustiti, SUPER MLADI

Omladinski pokret Revolt, u saradnji sa projektnom inicijativom “Studentske tribine Tuzla” organizuje treći studentski forum pod nazivom “Studentska (ne)solidarnost?!” koji se održava 21., 22., i 23. februara 2020 u Tuzli.

Studentski forum je događaj koji okuplja profesore/ice, studentske predstavnike/ice, studente/ice, aktiviste/kinje sa Univerziteta u Tuzli, Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Bihaća, Brčkog. Cilj je da se u javni diskurs plasiraju aktuelne teme glede visokog obrazovanja kao što su: Pad kvaliteta Univerziteta u BiH, Univerzitet kao javni prostor svih studenata/ice, Zakon o visokom obrazovanju i autonomija Univerziteta, Studentski aktivizam i studentska borba, Studentsko organizovanje.

Svjesni trenutnog stanja i kvaliteta visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini nastojimo okupiti akademsku zajednicu, donosioce i donositeljke odluka na jedno mjesto, artikulariti navedenu problematiku, dijeliti iskustva i pokrenuti masu studenata/ica da kao jedan snažan resurs budu nositelji/ke promjena u društvu.


U našem javnom prostoru, kroz dijalog, debatu, društveni angažman i interaktivno obrazovanje, stvorit ćemo platformu za solidarnost i saradnju.

Sve panel diskusije u sklopu foruma su otvorenog tipa i besplatne. Stoga pozivamo sve građane/ke, a posebno studente/ice, profesore/ice i ostale članove/ice akademske zajednice, kojima je konačni cilj unapređenje obrazovanja, da nam se pridruže i svojim učešćem, razmjenom znanja, iskustava i ideja, doprinesu uspješnosti i kvalitetu foruma.

Također pročitajte

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

Univerzitet u Tuzli ove godine je domaćin BUA(Balkan Universities Association) konferencije. Ova asocijacija osnovana je 2014.godine i...

Budi dio Žive biblioteke BiH

Budi dio Žive biblioteke BiH

Zanima te koncept žive biblioteke?Imaš priču koju želiš da podijeliš sa drugim mladim ljudima?Želiš da naučiš kako koristiti moć...