Prilika za mlade novinare: Prijavite se na ljetnu školu novinarstva

Feb 26, 2020 | Budi bolji/a, SUPER MLADI

Udruženje BH novinari poziva studente/ice novinarstva i komunikologije i mlade novinare/ke (do 35 godina starosti) iz Bosne i Hercegovine da se prijave na Novinarsku akademiju 2020 – ljetnu školu edukacije novinara i studenata novinarstva, koju BH novinari organiziraju od 2013. godine.

Ljetni edukativni kamp Novinarske akademije 2020 održava se uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, i biće organizovan od 22. do 28. marta 2020. godine u dva modula u hotelu Lavina na Jahorini.

Prvi modul će trajati od 22. do 26. marta i namijenjen je za studente/ice novinarstva i komunikologije. Drugi modul će trajati od 26. do 28. marta i namijenjen je za novinare/ke i urednike/ce.

Tema praktične obuke za oba modula je “Novinari protiv govora mržnje”, a predavači će biti istaknuti profesori novinarstva i novinarske etike, medijski profesionalci, međunarodni stručnjaci i aktivisti/ce civilnog društva.

Organizator snosi troškove boravka u hotelu Lavina, kao i putne troškove dolaska i odlaska sa Novinarske akademije 2020.

Za pojedinačnu prijavu na Novinarsku akademiju 2020 potrebno je:
1. popuniti online formu
2. dostaviti na email adresu bhnovinari@bhnovinari.ba pismo preporuke od najmanje jedne osobe iz medija i/ili fakulteta, odnosno studija novinarstva i komunikologije ili drugih fakulteta društvenog smjera ( *Članovi Udruženja/udruge BH novinari nisu obavezni dostaviti pisma preporuke).

Upitnik i prateću dokumentaciju treba ispuniti/dostaviti najkasnije do 15. marta 2020. godine do 23:00h.

Također pročitajte