Una Stjepić: Tuzlanka koja je umjetnost pretočila u brend

Feb 26, 2020 | Mladi, a biznismeni, SUPER VIJESTI

Multitalentovana umjetnica iz Tuzle Una Stjepić je jedna od onih osoba koja plijeni pažnjom gdje god da se pojavi, ali ne bez razloga. Una u svemu što radi i kako radi prezentuje svoj rad, svoju umjetnost i svoje hobije koje je vremenom pretvorila i u biznis. Una se bavi izradom umjetničkih stvari i nakita prožetih gotičkim elementima, što je nešto novo na našem tržištu. Pored toga Una je i make up artistica, ali ne u smislu onoga što vidite danas na ulicama. I u tom smislu Una je jedinstvena, jer se više bavi umjetničkim šminkanjem, tako da ljude vrlo lako svojim umijećem pretvara u vukodlake, drakule, vještice i ostale omiljene likove za Halloween (noć vještica), kada priznaje ima najviše posla.

S obzirom da živimo u društvu koje je još uvijek puno predrasuda i stereotipa, razgovarali smo s Unom i o tome kako naše društvo reaguje na sve ono što ona jeste i što radi? U svakom slučaju Una je djevojka koja je izabrala svoj put, vjerovala u njega i danas je tu gdje jeste. Na skoro svim kontinentima danas se može pronaći neki od komada nakita iz njene umjetničke kuhinje, što je najbolji pokazatelj da je njen put bio pravi i da je uspjela pronaći put do istinskih znalaca ove vrste umjetnosti.

U slobodno vrijeme je i influenserka, mada tvrdi da je taj dio njenog života pomalo zapostavljen zbog nedostatka vremena, jer se trudi i u tim vodama dati najbolji dio sebe, pa čeka više slobodnog vremena da nas usreći nekim novim, kreativnim i poučnim tutorijalima,a do tada nam obećava nešto novo od nje, a radi se o modnoj liniji u gotik stilu, što će se odlično slagati sa nakitom i rekvizitama iz njene „gotičke umjetničke kuhinje“.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...