Let’s Do It: Kahoot! eko kviz za srednjoškolce

Mar 19, 2021 | Budi bolji/a, Ne smijes propustiti, SUPER MLADI

Sa ciljem povećanja ekološke svijesti među mladima Let’s Do It tim u saradnji sa zlatnim sponzorom Eko život d.o.o. organizuje online Kahoot eko kviz za srednjoškolce (15 do 18 godina) sa pitanjima iz oblasti zaštite šuma, važnosti šuma i šumskih ekosistema.

Svi zaintersovani srednjoškolci sa područja Bosne i Hercegovine imaju pravo učešća u kvizu.

Vrijeme održavanja: 28. mart 2021. godine u 18 sati.

Način prijave: putem google forme na linku:

https://docs.google.com/forms/d/1XCh4RIJINAaeScc63c7hRxBL94kETXa7-qV9VAPZOPQ/viewform?fbclid=IwAR1jTHjRlQjOh041NXcVPMNPcp4jexa9mzVquP4_erSvTPMHVTU0qtutb30&edit_requested=true

Platforma koja će se koristiti: Zoom Aplikacija
Web stranica koja će se koristiti: Kahoot.it.

Takmičari mogu u kvizu učestvovati na dva načina:

Način 1: Na laptopu/računaru koriste Zoom platformu, te podijele (split) ekran tako da u isto vrijeme vide i web stranicu kahoot.it.

Način 2: Na laptopu/računaru koriste Zoom platformu, a na mobitelu imaju instaliranu Kahoot! aplikaciju.Link za Zoom meeting takmičari će dobiti na mail adresu koju ostave u google formi.

Na Zoom platformi svi će moći u isto vrijeme vidjeti pitanja i ponuđene odgovore, a svoje odgovore davat će korištenjem Kahoot! aplikacije ili web stranice kahoot.it.

Oblasti iz kojih će biti kreirana pitanja: značaj šuma, održavanje šumskih predjela, statistički podaci o šumama. Pobjednika kviza bira sam sistem Kahoot aplikacije, a osim tačnosti odgovora prilikom rangiranja računa se i vrijeme potrebno za odgovor na svako od pitanja pojedinačno.

Nagrade za takmičare su sljedeće:

Prvo mjesto: smart watch
Drugo mjesto: smart watch
Treće mjesto: smart watch

Četvrto i peto mjesto – poklon paket Eko život – a.

Broj prijava je ograničen! Imena pobjednika kviza i dobitnika nagrada bit će objavljena na FB stranici Let’s Do It Bosna i Hercegovina.

Prijava je otvorena do 28.03.2021. godine do 16h.

Za slanje nagrada kućne adrese bit će naknadno zatražene od pobjednika.

Također pročitajte