Eko takmičenje za osnovce – Eko izazov

Apr 2, 2021 | Ne smijes propustiti, SUPER MLADI

Eko takmičenje za osnovce je namijenjeno učenicima koji pohađaju osnovnu školu u Bosni i Hercegovini. Osmišljeno je sa željom da animira učenike da promišljaju o važnosti zaštite životne sredine i da posvete svoju pažnju ekološkim problemima sa kojima se naša zemlja susreće. Također, nadamo se da ćemo u učenicima probuditi želju za eko aktivizmom u njihovim lokalnim zajednicama.

Propozicije takmičenja

U takmičenju mogu učestvovati svi učenici osnovnih škola sa područja Bosne i Hercegovine bez obzira na uzrast (razred). Pitanja su uopštena i nisu direktno vezana za školsko gradivo.

Dana 13.04.2021. godine u periodu od 09h do 16h učenicima će biti dostupan online upitnik na stranici www.ugruke.com.

Online upitnik sadrži 25 eko pitanja.

Sva pitanja su u ABC formi i svaki učesnik će imati mogućnost da odabere jedan od 3 ponuđena odgovora.

Nakon što jedan učenik ispuni upitnik do kraja, sistem aplikacije za online takmičenje generisat će odgovore, a učenik će dobiti informaciju o procentu tačnih odgovora.

Svi oni koji tačno odgovore na minimalno 20 pitanja (80% i više tačnih odgovora) ulaze u bubanj za nasumično izvlačenje pobjednika Eko takmičenja.

Za popunjavanje upitnika svaki učenik ima 10 minuta na raspolaganju, a tokom popunjavanja moći će da prati vrijeme na timeru.

Sa jedne IP adrese moguće je samo jednom popuniti upitnik. Svi pristupi upitniku će biti zapamćeni.

Nagrade će se dodijeliti slučajnim odabirom između onih takmičara koji su upitnik riješili sa 80% ili više tačnih odgovora do 16h na dan kviza, a pobjednici će biti izvučeni u 19h.

Imena dobitnika nagrada bit će objavljena na web stranici www.ugruke.com, kao i na Facebook i Instagram profilu “Eko izazov – učinimo svoju zemlju još ljepšom”.

Nagrade za takmičare su:

5 x smart watch (od 1. do 5. mjesta)

5 x eko friendly paket za učenike (od 6. do 10. mjesta)

Sretno!

Izvor: ugruke.com

Također pročitajte