Prijavi se na digitalnu akademiju za menadžere/ice društvenih mreža

Apr 10, 2021 | Ne smijes propustiti, SUPER MLADI

Aktivizam u Bosnu i Hercegovinu još jednom dolazi na velika vrata!

Druga po redu CAT BiH Akademija će i ove godine okupiti 20 najmotivisanijih mladih menadžera/ica društvenih mreža iz organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini!

Prethodne četiri godine, članovi/ce CAT Bosna i Hercegovina su svojim prisustvom na društvenim mrežama ponudili mladima u BiH i regionu nove pristupe u aktivizmu, naročito kada je riječ o onom koji se dešava na društvenim mrežama. Stoga u želji da svoje znanje prenesemo i na ostale mlade širom Bosne i Hercegovine, u saradnji sa eminentnim omladinskim radnicama iz Srbije Ivanom Volf i Marinelom Šumanski donosimo našu drugu Digitalnu akademiju za menadžere/ice društvenih mreža!

Šta mogu očekivati od Akademije?
– Akademija Ti pruža priliku da svoja znanja iz sfere civilnog društva, počneš koristiti i na društvenim medijima
– Još 19 visokomotivisanih mladih u namjeri da prisustvom na društvenim mrežama dođu u fokus u svojim zajednicama
– Nove ideje za inovativne projekte tvoje organizacije
– Nova partnerstva i umrežavanje sa mladima iz BiH
– Konkretne i mjerljive rezultate u povećanju vidljivosti tvoje organizacije
– Sredstva za plaćeno oglašavanje kreirane online/offline kampanje

Kome je Akademija namjenjena?
– Mladima između 16 i 30 godina
– Zaduženim za vođenje profila društvenih mreža u svojim organizacijama
– Istinska motivacija za rad i usvajanje novih vještina i znanja u polju kampanja i aktivizma
– Mladima koji žele po završetku modula u partnerstvu započeti svoju digitalnu kampanju koja će za cilj imati i jednu “onground” akciju
– Posvećenim mladima i spremnim na kontinuiran rad u trajanju od 4 mjeseca

Ko mi garantuje učenje kroz zabavu i interaktivne metode?
 Prvenstveno naše Mačke iz CAT BiH. Mačke nisu ljubitelji suhoparnih i dosadnih edukacija!
– Naše trenerice Marinela Šumanski (Trening menadžerica Jugoistočne evropske mreže mladih (SEEYN)) i Ivana Volf (Menadžerica e-learning sadržaja u SEEYN mreži) sa preko 10 godina iskustva u direktnom radu sa mladima na inovativnim treninzima i edukacijama.

Kada počinjemo i kako će Akademija izgledati?
Prvi modul i online upoznavanje nas očekuje u ponedjeljak 19.04.2021 od 17:00 sati na Zoom platformi, a dok će se ostala tri teoretska modula održati uživo u periodu 17.05-21.05.2021. na jednoj od lokacija u Bosni i Hercegovini, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, o kojoj će polaznici/ce Akademije biti naknadno obaviješteni. Naravno, pokrivamo troškove smještaja hrane i transporta. Želja nam je da potaknemo kreativno okruženje u kojem će se mladi osjećati prijatno i ohrabreno da započnu svoju kampanju u zajednici. Nakon završenog uživo treninga polaznici/ce Akademije će biti u mogućnosti da u partnerstvu sa drugim polaznicima/cama pokrenu svoje digitalne kampanje, koje će između ostalog imati i jednu “onground” akciju u zajednici odakle dolaze.

Za sedam online/offline kampanja, koji/e naši polaznici/ce osmisle, smo obezbjedili i sredstva za plaćeno oglašavanje – kako bi njihova kampanja bila vidljivija i kako bismo kroz praktične primjere mogli da uče i mjere uspješnost svojih kampanja!

Ukoliko smatraš da je ovo prilika za Tebe i Tvoju organizaciju da bude vidljivija u lokalnoj zajednici – Popuni jednostavnu PRIJAVNICU.

ROK ZA PRIJAVU NA AKADEMIJU: 16.04.2021. u 12:00 sati!

Ova aktivnost je podržana kroz program BHRI (Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative).

Detaljnije na LINKU.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...