Prijavi se na digitalnu akademiju za menadžere/ice društvenih mreža

Apr 10, 2021 | Ne smijes propustiti, SUPER MLADI

Aktivizam u Bosnu i Hercegovinu još jednom dolazi na velika vrata!

Druga po redu CAT BiH Akademija će i ove godine okupiti 20 najmotivisanijih mladih menadžera/ica društvenih mreža iz organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini!

Prethodne četiri godine, članovi/ce CAT Bosna i Hercegovina su svojim prisustvom na društvenim mrežama ponudili mladima u BiH i regionu nove pristupe u aktivizmu, naročito kada je riječ o onom koji se dešava na društvenim mrežama. Stoga u želji da svoje znanje prenesemo i na ostale mlade širom Bosne i Hercegovine, u saradnji sa eminentnim omladinskim radnicama iz Srbije Ivanom Volf i Marinelom Šumanski donosimo našu drugu Digitalnu akademiju za menadžere/ice društvenih mreža!

Šta mogu očekivati od Akademije?
– Akademija Ti pruža priliku da svoja znanja iz sfere civilnog društva, počneš koristiti i na društvenim medijima
– Još 19 visokomotivisanih mladih u namjeri da prisustvom na društvenim mrežama dođu u fokus u svojim zajednicama
– Nove ideje za inovativne projekte tvoje organizacije
– Nova partnerstva i umrežavanje sa mladima iz BiH
– Konkretne i mjerljive rezultate u povećanju vidljivosti tvoje organizacije
– Sredstva za plaćeno oglašavanje kreirane online/offline kampanje

Kome je Akademija namjenjena?
– Mladima između 16 i 30 godina
– Zaduženim za vođenje profila društvenih mreža u svojim organizacijama
– Istinska motivacija za rad i usvajanje novih vještina i znanja u polju kampanja i aktivizma
– Mladima koji žele po završetku modula u partnerstvu započeti svoju digitalnu kampanju koja će za cilj imati i jednu “onground” akciju
– Posvećenim mladima i spremnim na kontinuiran rad u trajanju od 4 mjeseca

Ko mi garantuje učenje kroz zabavu i interaktivne metode?
 Prvenstveno naše Mačke iz CAT BiH. Mačke nisu ljubitelji suhoparnih i dosadnih edukacija!
– Naše trenerice Marinela Šumanski (Trening menadžerica Jugoistočne evropske mreže mladih (SEEYN)) i Ivana Volf (Menadžerica e-learning sadržaja u SEEYN mreži) sa preko 10 godina iskustva u direktnom radu sa mladima na inovativnim treninzima i edukacijama.

Kada počinjemo i kako će Akademija izgledati?
Prvi modul i online upoznavanje nas očekuje u ponedjeljak 19.04.2021 od 17:00 sati na Zoom platformi, a dok će se ostala tri teoretska modula održati uživo u periodu 17.05-21.05.2021. na jednoj od lokacija u Bosni i Hercegovini, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, o kojoj će polaznici/ce Akademije biti naknadno obaviješteni. Naravno, pokrivamo troškove smještaja hrane i transporta. Želja nam je da potaknemo kreativno okruženje u kojem će se mladi osjećati prijatno i ohrabreno da započnu svoju kampanju u zajednici. Nakon završenog uživo treninga polaznici/ce Akademije će biti u mogućnosti da u partnerstvu sa drugim polaznicima/cama pokrenu svoje digitalne kampanje, koje će između ostalog imati i jednu “onground” akciju u zajednici odakle dolaze.

Za sedam online/offline kampanja, koji/e naši polaznici/ce osmisle, smo obezbjedili i sredstva za plaćeno oglašavanje – kako bi njihova kampanja bila vidljivija i kako bismo kroz praktične primjere mogli da uče i mjere uspješnost svojih kampanja!

Ukoliko smatraš da je ovo prilika za Tebe i Tvoju organizaciju da bude vidljivija u lokalnoj zajednici – Popuni jednostavnu PRIJAVNICU.

ROK ZA PRIJAVU NA AKADEMIJU: 16.04.2021. u 12:00 sati!

Ova aktivnost je podržana kroz program BHRI (Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative).

Detaljnije na LINKU.

Također pročitajte