Učestvuj u takmičenju, napiši priču i posjeti Prag

Apr 10, 2021 | Budi bolji/a, SUPER MLADI

U nastavku prenosimo objavu ambasadorice BiH u Češkoj, Martine Mlinarević Sopta:

Ako imaš od 14 do 19 godina, pohađaš srednju školu u Bosni i Hercegovini, voliš pisati, i želiš putovati u Prag, ovo je idealna prilika za tebe!

Pala mi je jedna ideja na pamet, da organiziram jedan natječaj za mlade iz BiH, koji će napisati priču/sastav na temu “Zašto trebate posjetiti Bosnu i Hercegovinu” i poslati priču pod šifrom ili inicijalima na email adresu Ambasade BiH u Pragu. O najboljoj priči odlučivat ću skupa sa nekoliko mojih kolega književnika iz naše zemlje, a autoru priče platit ću osobno kartu do Praga i natrag, bit će naš gost pet dana (naravno kad epidemiološka situacija dozvoli ulazak bh.građana), imat će priliku da se upozna s češkom kulturom i znamenitostima, ljepotama pejzaža i da iz prve ruke vidi kako izgleda posao ambasadora.

Najbolja priča biti će prevedena na češki i engleski jezik, bit će objavljena u češkim medijima, i bit će dio mog poklona kojeg kao ambasador nosim na službene sastanke.

Želja mi je da potaknem mlade ljude na razvijanje svojih talenata, kreativno pisanje, da prošire svoje vidike, da im pružim priliku da upoznaju jednu novu zemlju i njezine sjajne stanovnike.

Rok za slanje priča je 01.05.2021., a adresa na koju se mogu poslati pod šifrom/inicijalima je embbh@iol.cz

Također pročitajte