Tuzla će uz ples obilježiti Svjetski dan zdravlja

Apr 6, 2023 | Ne smijes propustiti, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

Svjetski dan zdravlja se obilježava 7. aprila svake godine. Ovogodišnji slogan je ”Zdravlje za sve” i stavlja u fokus angažovanje i osnaživanje pojedinca, porodice i zajednice za povećanje učešća u brizi o zdravlju. Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o bitnosti zdravlja čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije. 

Tim povodom, Zavod za javno zdravstvo TK u saradnji sa Centrom za ples i rekreaciju, Plavom poliklinikom –Bingo city centar, Centrom za sport, kulturu i umjetnost Univerziteta u Tuzli, studentskim udruženjem ”BoHeMSA”, udruženjem studenata ”Medicus” i Mrežom aktivnog starenja, organizuje niz aktivnosti.

U petak 7.aprila od 12:00 h do 13:30 h u RK Tuzlanka, obavljat će se zdravstveni pregledi građana (krvni pritisak i šećer u krvi) uz razgovor o zdravstvenim izazovima.

U subotu 8.aprila godine od 12:00 h do 13:30 h u TC ”Bingo City Centar” Tuzla, obavljat će se zdravstveni pregledi građana (krvni pritisak i šećer u krvi), a sa Centrom za ples i rekreaciju prisutni će moći učestvovati u plesnom aerobiku i plesnim zajedničkim koreografijama.

”Pridružite nam se na putu da postignemo zdravlje za sve i da pokrenemo akciju za suočavanje sa zdravstvenim izazovima danas i sutra.”, poručili su organizatori.

Također pročitajte