14. Dani BHAAAS -a: Stotine naučnika i stručnjaka u Tuzli

Apr 10, 2023 | SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

U cilju razmjene ideja i iskustava, veliki broj naučnika i stručnjaka iz cijelog svijeta okupit će se početkom juna ove godine u Tuzli na 14. Danima BHAAAS-a u Bosni i Hercegovini. 

Organizator događaja je Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS), koja od svog osnivanja 2007. godine radi na uspostavljanju i jačanju veza između bosanskohercegovačkih naučnika, umjetnika i profesionalaca u dijaspori te izgradnji mostova saradnje s Bosnom i Hercegovinom i širom regijom.

Niz simpozija, posebnih sesija, okruglih stolova i radionica, te umjetnički i kulturni događaji planirani su tokom četiri dana ove značajne manifestacije. Cilj je potaknuti interakciju između učesnika i promovisati mogućnosti umrežavanja.

Što se tiče simpozija, biće upriličena njih 24 među kojima je najveći broj onih iz oblasti medicine na kojima će biti izložena najnovija dostignuća u medicinskoj praksi uz hands-on treninge i praktične radionice.

Osim za stručnjake, događaj je otvoren za sve studente koji žele da uče od najboljih u svojim oblastima. Tako su za njih planirane radionice i okrugli stolovi, a ono što je posebno važno je da će u toku ove konferencije biti pokrenut BHAAAS-ov program mentorstva za studente medicine. To samo jedan više razlog za učešće u 14. Danima BHAAAS-a, kazali su organizatori.

Također pročitajte