14. Dani BHAAAS -a: Stotine naučnika i stručnjaka u Tuzli

Apr 10, 2023 | SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

U cilju razmjene ideja i iskustava, veliki broj naučnika i stručnjaka iz cijelog svijeta okupit će se početkom juna ove godine u Tuzli na 14. Danima BHAAAS-a u Bosni i Hercegovini. 

Organizator događaja je Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS), koja od svog osnivanja 2007. godine radi na uspostavljanju i jačanju veza između bosanskohercegovačkih naučnika, umjetnika i profesionalaca u dijaspori te izgradnji mostova saradnje s Bosnom i Hercegovinom i širom regijom.

Niz simpozija, posebnih sesija, okruglih stolova i radionica, te umjetnički i kulturni događaji planirani su tokom četiri dana ove značajne manifestacije. Cilj je potaknuti interakciju između učesnika i promovisati mogućnosti umrežavanja.

Što se tiče simpozija, biće upriličena njih 24 među kojima je najveći broj onih iz oblasti medicine na kojima će biti izložena najnovija dostignuća u medicinskoj praksi uz hands-on treninge i praktične radionice.

Osim za stručnjake, događaj je otvoren za sve studente koji žele da uče od najboljih u svojim oblastima. Tako su za njih planirane radionice i okrugli stolovi, a ono što je posebno važno je da će u toku ove konferencije biti pokrenut BHAAAS-ov program mentorstva za studente medicine. To samo jedan više razlog za učešće u 14. Danima BHAAAS-a, kazali su organizatori.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...