U toku su prijave za Ljetnu školu programiranja

Jun 29, 2023 | Ne smijes propustiti, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

Udruženje Girl THing poziva djecu na radionice u okviru Ljetne škole programiranja. Radionice će biti organizovane za dvije grupe:

Za mlađu grupu (uzrast od 9 do 11 godina) pripremljen je program posebno dizajniran da potakne njihovu kreativnost i razvije vještine rješavanja problema.

” Oni će se upustiti u uzbudljive izazove, izgraditi fantastične robotiće i pritom sklopiti nova prijateljstva. ”, riječi su organizatora.

A za stariju grupu (uzrast od 12 do 14 godina)su spremne napredne LEGO radionice u kojima će istraživati složene dizajne, rješavati zahtjevne zagonetke i učestvovati u uzbudljivim timskim takmičenjima.

Glavne atrakcije LEGO ljetne školice su:

– super zanimljive LEGO radionice koje vode iskusni instruktori(ce)

– Razvoj kreativnog razmišljanja i sposobnosti rješavanja problema

– Timski projekti za poboljšanje saradnje i komunikacije

– Uzbudljivi LEGO izazovi i takmičenja

– Zabavne igre i aktivnosti koje održavaju visok nivo energije

Ne propustite ovu nevjerojatnu priliku da provedete fantastično ljeto uz LEGO robotiće! Prijavite se odmah za termine u julu putem ovog linka.

”Otkrijte maštu vašeg djeteta, potaknite njihovu kreativnost i posmatrajte kako grade uspomene za cijeli život na našoj LEGO ljetnoj školici!”, kažu organizatori.

Također pročitajte

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

Univerzitet u Tuzli ove godine je domaćin BUA(Balkan Universities Association) konferencije. Ova asocijacija osnovana je 2014.godine i...

Budi dio Žive biblioteke BiH

Budi dio Žive biblioteke BiH

Zanima te koncept žive biblioteke?Imaš priču koju želiš da podijeliš sa drugim mladim ljudima?Želiš da naučiš kako koristiti moć...