Otvoren poziv za tutore za 5. ediciju škole programiranja Plus Ultra

Jul 24, 2024 | Budi bolji/a, Ne smijes propustiti, SUPER MLADI

📌 Dolaziš li iz BiH, Hrvatske, Srbije ili Crne Gore?
Poznaješ programski jezik C++ i želiš steći iskustvo u mentorstvu i radu s mladima? Ovo je prava prilika za tebe!

💻 U septembru počinje peta edicija besplatne “Škole programiranja Plus Ultra”. Učesnici su srednjoškolci uzrasta od 15 do 19 godina iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

📔 Kroz 4 modula, učesnici će imati priliku izučavati programski jezik C++. Kurs je osmišljen po planu i programu prve godine elektrotehničkog fakulteta i prilagođen je srednjoškolskom uzrastu. Polaznike dijelimo u dvije grupe – one koje uče osnove programiranja, i one koji već imaju predznanja u programiranju.

📌 Kao tutor ćeš svake sedmice manjoj grupi učesnika (do 15 osoba) održavati interaktivne vježbe, u trajanju od 1.5h, na kojima ćete zajedno rješavati prethodno zadane zadatke.

🧩 Pridruži nam se u oblikovanju novih nada IT svijeta!

📋 Prijaviti se možeš do 1. augusta do 23:59h, putem LINK-a. Rezultate selekcije možeš očekivati najkasnije do 14. augusta. Svi odabrani kandidati će prije početka programa dobiti obuku i podršku potrebnu za izvršavanje svojih zadataka.

📝 Za sve dodatne informacije, možeš se obratiti glavnom organizatoru Škole programiranja na mail: ahmed.softic@plusultra.ba

Također pročitajte

Studentski posao iNovine BH d.o.o.

Studentski posao iNovine BH d.o.o.

Tražite posao za dodatni džeparac? Pridružite se našem timu tokom nadolazećeg perioda, i imajte priliku da iskusite rad na kiosku. Rad na...