Otvorene su prijave za 12. tuzlansku biciklijadu

Aug 10, 2024 | SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

Biciklistički klub Tuzla, u saradnji sa sponzorima i prijateljima događaja, ove godine organizira 12. Tuzlansku biciklijadu za sve građane Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine.

Mjesto okupljanja bit će plato Stupine od 08.00 sati u nedjelju 25. augusta. Tuzlanska biciklijada je tradicionalni, sportsko-rekreativni događaj koji privlači građane svih uzrasta. Cjelodnevno druženje porodica, promocija zdravog načina života i sporta glavni je cilj organizatora.

Povodom toga prije samog početka Biciklijade pripremili smo za naše najmlađe učesnike Dječiju biciklijadu – saopćeno je iz Biciklističkog kluba Tuzla.

Predviđena dužina vožnje je 14 kilometara. Biciklisti će se kretati rutom: Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.

Učesnici vožnjom ove rute prolaze kroz prekrasne ulice Tuzle, parkove, prirodne ljepote i kompleks slanih jezera, te će time istražiti neke od najljepših kutaka grada i uživati u predivnom ambijentu – navode organizatori.

Pozivaju sve koji žele učestvovati da se prijave na Web stranici Tuzlanske biciklijade www.tuzlanskabiciklijada.ba.

-Dosadašnje biciklijade okupile su značajan broj učesnika, rekreativaca i protekle su u odličnoj atmosferi. Ovaj događaj je mnogo više od same vožnje biciklom. Organizatori su pripremili mnoge zabavne aktivnosti. Ovo je prilika da se družite, upoznate nove ljude i stvorite nezaboravne uspomene – poručuju iz Biciklističkog kluba Tuzla.

Napominju da svi učesnici učestvuju na vlastitu odgovornost, te preporučuju da svi nose kacige, rukavice, te da imaju ispravna bicikla, a djeca da imaju pratnju roditelja – staratelja.

Također pročitajte