Let’s Do It: Kahoot! eko kviz za srednjoškolce

Mar 19, 2021 | Budi bolji/a, Ne smijes propustiti, SUPER MLADI

Sa ciljem povećanja ekološke svijesti među mladima Let’s Do It tim u saradnji sa zlatnim sponzorom Eko život d.o.o. organizuje online Kahoot eko kviz za srednjoškolce (15 do 18 godina) sa pitanjima iz oblasti zaštite šuma, važnosti šuma i šumskih ekosistema.

Svi zaintersovani srednjoškolci sa područja Bosne i Hercegovine imaju pravo učešća u kvizu.

Vrijeme održavanja: 28. mart 2021. godine u 18 sati.

Način prijave: putem google forme na linku:

https://docs.google.com/forms/d/1XCh4RIJINAaeScc63c7hRxBL94kETXa7-qV9VAPZOPQ/viewform?fbclid=IwAR1jTHjRlQjOh041NXcVPMNPcp4jexa9mzVquP4_erSvTPMHVTU0qtutb30&edit_requested=true

Platforma koja će se koristiti: Zoom Aplikacija
Web stranica koja će se koristiti: Kahoot.it.

Takmičari mogu u kvizu učestvovati na dva načina:

Način 1: Na laptopu/računaru koriste Zoom platformu, te podijele (split) ekran tako da u isto vrijeme vide i web stranicu kahoot.it.

Način 2: Na laptopu/računaru koriste Zoom platformu, a na mobitelu imaju instaliranu Kahoot! aplikaciju.Link za Zoom meeting takmičari će dobiti na mail adresu koju ostave u google formi.

Na Zoom platformi svi će moći u isto vrijeme vidjeti pitanja i ponuđene odgovore, a svoje odgovore davat će korištenjem Kahoot! aplikacije ili web stranice kahoot.it.

Oblasti iz kojih će biti kreirana pitanja: značaj šuma, održavanje šumskih predjela, statistički podaci o šumama. Pobjednika kviza bira sam sistem Kahoot aplikacije, a osim tačnosti odgovora prilikom rangiranja računa se i vrijeme potrebno za odgovor na svako od pitanja pojedinačno.

Nagrade za takmičare su sljedeće:

Prvo mjesto: smart watch
Drugo mjesto: smart watch
Treće mjesto: smart watch

Četvrto i peto mjesto – poklon paket Eko život – a.

Broj prijava je ograničen! Imena pobjednika kviza i dobitnika nagrada bit će objavljena na FB stranici Let’s Do It Bosna i Hercegovina.

Prijava je otvorena do 28.03.2021. godine do 16h.

Za slanje nagrada kućne adrese bit će naknadno zatražene od pobjednika.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...