Vijeće mladih Grada Tuzla i Grad Tuzla nastavljaju odličnu saradnju

Jun 5, 2020 | #SUPERVIJECE, Ne smijes propustiti, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

Jučer je u kancelariji Vijeća mladih Grada Tuzla na adresi Dragiše Trifkovića broj 2 održan radni sastanak članovi/ica Upravnog odbora Vijeća mladih sa predstavnicama Gradske uprave, tačnije šeficom službe za kulturu, sport, pitanja mladih i socijalnu zaštitu Asjom Redžić i službenicom za mlade Mersihom Idrizović.

Primarni cilj održavanja sastanka jeste upoznavanje predstavnica Gradske uprave sa novim sazivom Upravnog odbora, ali i informisanje o trenutnom stanju među omladinskim organizacijama nakon pandemije korona virusa.Pored toga na sastanku smo razgovarali i o drugim izazovima sa kojima se susreću omladinske organizacije sa područja Grada kao i o konkretnim mehanizmima koje lokalna samouprava nudi u cilju stvaranja boljeg i kvalitetnijeg okruženja za mlade.

Također, članovi/ice Upravnog odbora informisali su gošće o postignutim rezultatima, pokrenutim inicijativama u proteklom periodu, ali i planovima za naredni.

Važno za napomenuti jeste i to da Grad Tuzla putem transfera za rad godišnje finansira rad Vijeća mladih Grada Tuzla, a pored toga od sredine 2018. godine u saradnji sa JU „Centar za kulturu“ Tuzla ustupio je besplatno i kancelariju za rad Vijeća.Vjerujemo da samo udruženi i sistemskim koracima možemo praviti istinske i vidljive promjene i zato nastavljamo sa kvalitetnom saradnjom.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...