Vijeće mladih Grada Tuzla i Grad Tuzla nastavljaju odličnu saradnju

Jun 5, 2020 | #SUPERVIJECE, Ne smijes propustiti, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

Jučer je u kancelariji Vijeća mladih Grada Tuzla na adresi Dragiše Trifkovića broj 2 održan radni sastanak članovi/ica Upravnog odbora Vijeća mladih sa predstavnicama Gradske uprave, tačnije šeficom službe za kulturu, sport, pitanja mladih i socijalnu zaštitu Asjom Redžić i službenicom za mlade Mersihom Idrizović.

Primarni cilj održavanja sastanka jeste upoznavanje predstavnica Gradske uprave sa novim sazivom Upravnog odbora, ali i informisanje o trenutnom stanju među omladinskim organizacijama nakon pandemije korona virusa.Pored toga na sastanku smo razgovarali i o drugim izazovima sa kojima se susreću omladinske organizacije sa područja Grada kao i o konkretnim mehanizmima koje lokalna samouprava nudi u cilju stvaranja boljeg i kvalitetnijeg okruženja za mlade.

Također, članovi/ice Upravnog odbora informisali su gošće o postignutim rezultatima, pokrenutim inicijativama u proteklom periodu, ali i planovima za naredni.

Važno za napomenuti jeste i to da Grad Tuzla putem transfera za rad godišnje finansira rad Vijeća mladih Grada Tuzla, a pored toga od sredine 2018. godine u saradnji sa JU „Centar za kulturu“ Tuzla ustupio je besplatno i kancelariju za rad Vijeća.Vjerujemo da samo udruženi i sistemskim koracima možemo praviti istinske i vidljive promjene i zato nastavljamo sa kvalitetnom saradnjom.

Također pročitajte