Poziv za produkciju kratkih filmova “Šta tebi znači BiH?”

Mar 24, 2021 | Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI

Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology u saradnji sa Konrad Adenauer Fondacijom u BiH otvara

JAVNI POZIV


Za produkciju kratkih filmova na temu

“Šta tebi znači BiH?”

 

Ko se može prijaviti?

Konkurs je otvoren za mlade režiserke i audio-vizualne umjetnice, starosne dobi 18-35 godina, sa boravištem u BiH.
 

Šta prijava mora sadržavati?

Prijava treba sadržavati sažetak/opis ideje za kratki film (dokumentarni, igrani, animirani ili eksperimentalni kratki film) u trajanju od 15 minuta okvirno, koji adresira pitanje “Šta tebi znači BiH?”.

Pitanje je široko postavljeno i dozvoljava osvrt na bilo koji aspekt života u BiH, te su prikladne sve teme koje se osvrću na politički i/ili društveni život u BiH, iskustva ugroženih i/ili marginaliziranih grupa, život mladih u doba COVID pandemije, EU perspektive, kulturni život mladih i slično. Važno je naglasiti da putopisi i promotivni spotovi nisu cilj ovog projekta, već uvid u unikatna iskustva i poglede mladih žena na društvo u kojem žive.

Uz sažetak, potrebno je dostaviti kratku biografiju i kontakt informacije, kao i pismo namjere, u kojem se kratko adresira motivacija za učešće u projektu, uz relevantne detalje u vezi sa pristupom temi koju Vaš projekat čine važnim ili posebnim.
 

Do kada je potrebno dostaviti prijave?

Konkurs je otvoren do 15. aprila 2021. godine. Neblagovremene i nepotpune prijave (koje ne sadrže sažetak/opis ideje, biografija, motivaciono pismo) neće biti uzete u razmatranje. Rezultati konkursa bit će objavljeni 1. maja 2021. godine na web stranici www.ssst.edu.ba.

Šta su naredni koraci ako moj projekat bude izabran?

U saradnji sa produkcijskim timom Sarajevske Filmske Akademije (SFA), izabrane umjetnice će raditi na razvijanju scenarija. Umjetnice će sa timom raditi i na razvijanju budžeta za kratki film, jer pretprodukciju, snimanje i postprodukciju filmova također realizuje SFA.

Snimanja će biti organizovano u Sarajevu, koristeći kapacitete SFA. Osobe koje za potrebe snimanja i realizacije projekta dolaze iz drugih gradova unutar BiH imat će osiguran put i smještaj u Sarajevu. Montaža i obrada slike i zvuka za svaki projekat će biti obezbijeđena.

Sve troškove realizacije projekta pokriva SFA.

Svi projekti će biti realizovani najkasnije do 31. septembra 2021. godine.

Potpune prijave potrebno je poslati na mail: emina.vejsilovic@ssst.edu.ba.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju, kontaktirajte nas putem maila na 
emina.vejsilovic@ssst.edu.ba ili pozivom na broj 033 975 002.

Izvor: www.ssst.edu.ba

Također pročitajte